Контракти.ua

456  —  30.12.22
РФ вчетверте змінила командувача Західним ВО: розвідка Британії повідомляє про внутрішню боротьбу
РФ вчетверте змінила командувача Західним ВО: розвідка Британії повідомляє про внутрішню боротьбу

Армія ворога вкотре проводить ротацію у вищому командуванні.

У Росії знову змінили командувача Західного військово округу на війні в Україні. Євген Нікіфоров став вже четвертим командувачем від початку повномасштабного вторгнення. Він замінить генерал-полковника Сергія Кузовлєва, якого призначили лише три місяці тому. Пише ТСН. 

Про це повідомляють у розвідці Великої Британії.

"Заміна старших російських офіцерів, що триває, ймовірно, відображає внутрішні розбіжності з приводу майбутнього ведення війни в Міністерстві оборони Росії", - наголошують у звіті британського Міноборони.

Зазначається у зведенні, як начальник штабу російської Східної групи військ в перші тижні війни Нікіфоров повинен був брати активну участь, зокрема у плануванні повітряно-десантних військ наступати на Київ з північного заходу - через район Чорнобиля.

Ймовірно, тепер завданням Нікіфорова буде утримування правого флангу Росії, район Луганської області навколо Кремінної та Сватового. Оскільки будь-яка зі сторін може спробувати наступу на цій ділянці, наголошують у розвіці Британії.

Нагадаємо, аналітики ISW вважають, що наступ російських окупантів у Бахмуті близький до кульмінації. Війська РФ 29 грудня продовжили наступ у районі міста. Однак українські військові з боєм наближаються до Кремінної в Луганській області під час контрнаступу на Донбасі.