Контракти.ua

712  —  29.12.22
Дотягнутися до Енгельса. Ми не просто кажемо, що рф це колос на глиняних ногах. Ми тому колосу одну ногу відірвали
Дотягнутися до Енгельса. Ми не просто кажемо, що рф це колос на глиняних ногах. Ми тому колосу одну ногу відірвали

Антон Швець: Я просто нагадую, що навіть у мирний час база Дальньої Авіації у Енгельсі знаходиться на ПОСТІЙНІЙ бойовій готовності. Ще раз. Постійна. 24/7. 365 днів на рік. Вже багато років. Це у мирний час. Зараз йде війна, хоч у рф війну заборонено називати війною. Але для військових пофіг. База використовується для нанесення ракетних ударів, з неї стартують стратегічні бомбардувальники. Ті самі які повинні будуть стартувати з неї з ядерною зброєю під час ядерної війни. Це військовий обʼєкт який безпосередньо приймає участь у війні.

Проспати один приліт безпілотника за таких умов – це величезний пройоб. За таке знімали би главкома ВКС, який за цю базу відповідає. Причому і за приліт безпілота в Енгельс, і за те що він пролітів декілька сот кілометрів по власній території, бо голова ВКС відповідає і за ППО. Але є проблема, голова воєнна-космічей рф одночасно керує так званою СВО, бо це той самий Суровікін. А його ще не прийшов час знімати, він спочатку повинен здати Мелітополь.

Проспати другий приліт безпілотника – це просто приниження, бо їм вже було відомо, що база є ціллю і відомо що в нас є номеклатура, яка дозволяє базу уразити. Тут вже годі когось знімати, тут вже хтось повинен був стрілятися, але це росія.

Сьогодні щось таки збили НАД базою Енгельс. Хтось каже що наш безпілотник, хтось каже що російській літак. Невідомо що саме. Якщо наш безпілот, то це каже нам про те, що у РФ немає ППО на величезних просторах рф. І рф не здатна нарощувати прикриття навіть на підступах до стратегічно важливих обʼєктів, навіть за ТРИВАЛИЙ час. Тобто навіть в умовах коли відомо, що обʼєкт є ціллю і що він може бути уражений, вони в змозі лише прикрити обʼєкт безпосередньо. На практиці це обозначає, що у випадку ядерної війни або поперджувального вдару США, наприклад, можуть уразити базу за допомогою звичайного залпу з 10-20 Томагавків з конвенційною бч. Або навіть двома-трьома Томагавками з ядерною бч з повітряним підривом. Це вже не кажучі про все інше, що у США є. Ті хто бачили нормативи часів холодної війни на ураження таких цілей, розуміють якій це ліл. Бо скоріш за все база у Енгельсі повинна була бути знищена тільки за допомогою балістичних межконтінетальних термоядерних ракет. І скоріш за все за допомогою двох чи трьох таких ракет. А може й ще більше.

Якщо вони вгатили власний літак – то це взагалі чаєчка. Нагадаю – база на постійній бойовій готовності. Тобто все що літає росіське над Енгельсом ШТАТНО повинно було знати про особливий режим поряд з базою. Ще раз – штатно, причому вже давно. База не переводилася на новий режим, вона зажди жила на такому режимі. І це не може бути проблемою комунікації між родами військ – бо і літак ППО, і літак ВКС, і база Енгельс з власним ППО, і сама війна підпорядковується ОДНІЙ людині – Суровікіну.

Те що зараз ми робимо з рф, я думаю, оцінюється дуже високо по всьому світу. Ми не просто кажемо, що рф це колос на глиняних ногах. Ми тому колосу одну ногу відірвали за допомогою зброї, яка для цього взагалі не була призначена. І зараз єдина реакція це – А ШО ТАК МОЖНА БУЛО?

Можна. Ми можемо.

Автор: Антон Швець, блоґер, публіцист та політичний діяч

Статьи по теме
Чим наш Бобер гірший за Шахеда?  Чому в нас досі немає ефективного дрону-камікадзе
Чим наш Бобер гірший за Шахеда? Чому в нас досі немає ефективного дрону-камікадзе

Макс Павловський, блогер: За освітою я інженер-механік, за фахом інженер-конструктор в галузі машинобудування і маючи багаторічний досвід в проектуванні набагато технологічніших, складніших і дорожчих виробів, я десь з весни задаю собі питання, чому в нас досі немає свого аналогу дрона-камікадзе Shahed-136.
04.12.23 — 522

«Убить нельзя использовать». Башни Кремля и Пригожин
«Убить нельзя использовать». Башни Кремля и Пригожин

Игорь Тышкевич: Я уже не раз писал о том, что активность Евгения Пригожина была попыткой стать частью так называемых «Башен Кремля», либо даже (в перспективе) создать свою. Именно поэтому он атаковал руководство МО РФ, демонстрируя неспособность решения задач силами «армии» и последовательно называл «армией» свою структуру.
24.08.23 — 580

Що спільного між Нігером та білоруськими вертольотами над Польщею?
Що спільного між Нігером та білоруськими вертольотами над Польщею?

Вадим Денисенко: Вже зараз росіяни будуть пробувати робити дві нові точки напруги в світі: одна на польсько-білоруському кордоні, інша в Нігері. Обидва конфлікти мають на меті одну річ: відволікти захід від України, зменшити постачання зброї і спробувати змусити Захід сідати за стіл переговорів.
02.08.23 — 460