Контракти.ua

449  —  24.12.22
Дві третини роботодавців в Україні планують підвищувати зарплату в 2023 році
Дві третини роботодавців в Україні планують підвищувати зарплату в 2023 році

70% роботодавців в Україні відзначають дефіцит кваліфікованих кадрів, а майже 60% роботодавців планують утримувати тих працівників, які є, підвищенням зарплат у 2023 році.

Про такий намір роботодавці заявили у ході опитування, влаштованого одним з кадрових порталів України.

40% із опитаних мають намір підняти оплату праці незначно – лише на 5-10%.

Інші ж мають намір підвищувати зарплати:

  • на 11-20% – 14,5% опитаних;
  • більш ніж 20% – лише 3,7%.

Водночас значна кількість роботодавців підвищувати зарплати своїм співробітникам не планують. Таких 41,8%.

А деякі з роботодавців планують вирішувати проблеми шляхом скорочень, а не створенням конкурентних умов. 16% опитуваних вважають, що їх команда в 2023 році скоріш за все зменшиться.

Проте, більшість роботодавців все ж таки планують плідно нарощувати команди у 2023 році. Хоча, більше третини з них вважають нереалістичними запити претендентів на вакантні посади.

У той же час, уже зараз в Україні за низкою професій відчувається брак кваліфікованих кадрів. Про це заявило 70% опитаних роботодавців.

Часи, коли на українському ринку праці заправляв балом роботодавець, вже минають. Зважаючи на великий відплив фахівців за кордон і глобальну конкуренцію за трудові ресурси та трудову міграцію українців у більш економічно розвинені країни, центр тяжіння переміщується у бік спеціалістів, які поки що залишилися.

Статьи по теме
Роботодавці планують частіше звільняти працівників, ніж брати на роботу
Роботодавці планують частіше звільняти працівників, ніж брати на роботу

Ринок праці в Україні наразі переживає чергову кризу. З одного боку роботодавці часто стикаються з дефіцитом працівників, з іншого - умови ведення бізнесу погіршуються. Так, відсутність безпеки, відключення світла, мобілізація, зростання податків не сприяють планам на майбутнє, у тому числі щодо кількість співробітників.
08.09 — 150

Цьогоріч 59% ФОПів в Україні зареєстрували жінки
Цьогоріч 59% ФОПів в Україні зареєстрували жінки

У 2024 році понад 43 тисячі ФОПів в Україні зареєстрували жінки. Це більш ніж половина від загальної кількості новостворених ФОПів за перший квартал цього року.
20.05 — 299

Нова пошта займатиметься генерацією електроенергії
Нова пошта займатиметься генерацією електроенергії

Група компаній Nova, якій належить і поштовий оператор "Нова пошта", створила компанію Нова Енерджи, яка займатиметься генерацією енергії на регулярній основі.
12.04 — 310