Контракти.ua

498  —  24.12.22
Депутат партії Санду запропонував демілітаризувати "Придністров’я" силами України і НАТО
Депутат партії Санду запропонував демілітаризувати

Депутат від партії влади Молдови "Дія і солідарність" (PAS) Оазу Нантой вважає, що придністровський конфлікт потрібно вирішувати без участі так званої влади Тирасполя і демілітаризувати регіон спільними діями з Україною і НАТО.

Про це, як пише NewsMaker, Нантой заявив в етері TVR Moldova.

"Я не думаю, що придністровський конфлікт потрібно вирішувати на основі діалогу з Тирасполем. Кишинів разом із партнерами має розробити план дій, покласти його на стіл, і тих, хто прийме ці умови, пробачать, іншим доведеться піти. Тут не треба грати з переговорами", – сказав він.

Депутат додав, що вирішення конфлікту буде мирним "тільки тому, що зараз "Придністров'я" перебуває в дуже складній ситуації".

Окремо, на думку депутата PAS, має вирішуватись питання демілітаризації регіону. "І, звичайно, тут необхідні скоординовані дії з Україною і НАТО. Тому що ми не будемо щирими, якщо станемо говорити про реінтеграцію країни без конкретного плану повної демілітаризації цієї території", – вважає Нантой.

У PAS пізніше повідомили NewsMaker, що слова їхнього депутата "не скоординовані з партією", і Кишинів має намір домогтися реінтеграції "Придністров’я" "дипломатичним шляхом і за допомогою діалогу".

Статьи по теме
Байден не знімав обмеження для України на удари по Росії, - ЗМІ
Байден не знімав обмеження для України на удари по Росії, - ЗМІ

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Джо Байден не знімав обмеження для України на удари вглиб Російської Федерації (РФ). Тим часом Британія веде "делікатні" переговори з Білим домом.
23.09 — 272

Член Ради директорів МВФ виступив проти візиту місії фонду до Росії
Член Ради директорів МВФ виступив проти візиту місії фонду до Росії

Глава Центробанку Естонії приєднався до групи міністрів фінансів європейських країн, котрі розкритикували план Міжнародного валютного фонду відновити огляд російської економіки вперше після вторгнення в Україну.
17.09 — 252