Контракти.ua

453  —  20.12.22
Канада арештує активи російського олігарха Абрамовича
Канада арештує активи російського олігарха Абрамовича

Уряд Канади у понеділок, 19 грудня, оголосив про початок процесу арешту та конфіскації активів підсанкційного російського олігарха Романа Абрамовича.

Про це йдеться на сайті канадського уряду.

За словами глави МЗС Канади Мелані Джолі, Оттава домагатиметься конфіскації 26 мільйонів доларів у компанії Абрамовича Granite Capital Holdings Ltd. Це означає, що міністр Джолі тепер розгляне можливість подати до суду заяву про остаточну конфіскацію активів на користь країни.

У разі конфіскації отримані кошти можна буде використати на відновлення України та компенсацію жертвам незаконного та невиправданого вторгнення режиму Путіна.

«Канада продовжуватиме тиснути на російський режим і тих, хто отримав вигоду від вторгнення Путіна в Україну. Оскільки українці продовжують відважно боротися за повернення землі, яка їхня по праву, ми підтверджуємо наше зобов’язання підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», - сказала Джолі.

«Путінські олігархи є співучасниками вторгнення в Україну, і Канада не буде притулком для їхніх нечесно здобутих заощаджень. Сьогоднішня заява демонструє нашу рішучість добитися того, щоб російські еліти заплатили ціну за підтримку режиму Путіна. Це справедливо і доцільно, щоб російські активи використовувалися для допомоги у відбудові України», - заявила міністр фінансів Канади Христя Фріланд.

Канада стала першою країною G7, яка застосувала такі заходи, демонструючи тверду прихильність Україні, її відновленню і закликаючи до відповідальності тих, хто підтримував режим президента Путіна, наголошується у пресрелізі уряду країни.

Статьи по теме
Байден не знімав обмеження для України на удари по Росії, - ЗМІ
Байден не знімав обмеження для України на удари по Росії, - ЗМІ

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Джо Байден не знімав обмеження для України на удари вглиб Російської Федерації (РФ). Тим часом Британія веде "делікатні" переговори з Білим домом.
23.09 — 272

Член Ради директорів МВФ виступив проти візиту місії фонду до Росії
Член Ради директорів МВФ виступив проти візиту місії фонду до Росії

Глава Центробанку Естонії приєднався до групи міністрів фінансів європейських країн, котрі розкритикували план Міжнародного валютного фонду відновити огляд російської економіки вперше після вторгнення в Україну.
17.09 — 256