Контракти.ua

477  —  16.12.22
Кремлівська влада думає, як подати росіянам за "перемогу" окупацію "ЛДНР" та Криму — Арестович
Кремлівська влада думає, як подати росіянам за

Радник Офісу президента України Олексій Арестович розповів, що Росія вже шукає "шляхи відступу" для своєї пропаганди.

Кремлівська влада збирається подати своєму населенню як "перемогу" окупацію Донецької і Луганської областей та утримання контролю над Кримом. Пише ТСН. 

Про це розповів радник Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю виданню "ГОРДОН".

За його словами, жодної паузи у бойових діях не буде. Росія не збирається припиняти війну, але й наступати вона теж не може.

"Російське керівництво, на мій погляд, намагається вирішити завдання, яке можна продати росіянам як перемогу: взяття Луганської і Донецької областей і збереження за собою Криму. Це хоч якось можна продати та пояснити, чому там 150 тис. російських військових загинули", – переконаний Арестович.

Він вважає, що Росія й надалі просуватиме ідею, що вона воює нібито не проти України, а проти "колективного Заходу". Росіяни стверджуватимуть, що "захистили" так звані "ЛНР" та "ДНР" і Крим.

"А якщо їх запитати: "А що ви робили у Криму та Херсоні?" – вони скажуть: "Ми їх громили на відповідних рубежах, щоб вони не атакували. І коли розгромили – з честю пішли. Ну а 150 тисяч... Ви ж розумієте, оскаженіла навала націоналістів, озброєних західною зброєю... Ось так вийшло. Воювали з усім НАТО", – жартує Арестович.

Нагадаємо, радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що ніхто з оточення президента РФ Володимира Путіна не розмовлятиме з ним про необхідність закінчити війну, натомість диктатора можуть просто отруїти.