Контракти.ua

488  —  14.12.22
Відсьогодні в Україні змінилася процедура реєстрації автомобілів
Відсьогодні в Україні змінилася процедура реєстрації автомобілів

В Україні 14 грудня набули чинності нові правила реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.

Про це заявив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик, повідомляє РБК-Україна.

З 14 грудня, перш ніж звернутися до територіального сервісного центру МВС, потрібно буде пройти та отримати дослідження транспортного засобу у фахівців експертної служби МВС. Виведення експертної служби діятиме 10 днів.

"Відсьогодні буде дійсним перелік послуг, які можливо буде отримати, і де взагалі експертне дослідження не буде сенсу робити. Це, наприклад, послуги при втраті номерного знака або втраті свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, або з перереєстрації транспортного засобу, отриманого у спадок ", - уточнив він.

Начальник ДСЦ розповів і про послуги, де дослідження фахівцями експертних служб МВС взагалі не потрібне.

До цих послуг належать реєстрація нового транспортного засобу, перереєстрація транспортного засобу при заміні анкетних даних власника або фізичної чи юридичної особи, зняття з обліку транспортного засобу у зв'язку з його вибракуванням, перереєстрація транспортного засобу у зв'язку із встановленням газобалонного обладнання.

Рудик також заявив, що, наприклад, якщо людина купує новий транспортний засіб, то звертатися до експертної служби МВС немає сенсу. Достатньо мати з собою паспорт громадянина України, довідку про реєстрацію коду платника податку, якщо вона є, договір, що підтверджує правомірність придбання транспортного засобу, документи, що підтверджують вартість та, відповідно, конструкцію транспортного засобу.

Статьи по теме
В Україні стали частіше купувати автівки преміумкласу
В Україні стали частіше купувати автівки преміумкласу

За перші три місяці 2024 року українці придбали понад 2800 нових авто преміумкласу, що на 2% більше за результат аналогічного періоду минулого року.
22.04 — 186

Українці в березні купили понад 4 тисячі електромобілів
Українці в березні купили понад 4 тисячі електромобілів

У березні українці придбали понад 4,4 тисячі електромобілів. Порівняно з березнем минулого року попит на авто на електротязі зріс у 2,3 рази.
10.04 — 155

Попит на ввезені з-за кордону вживані авто продовжує зростати
Попит на ввезені з-за кордону вживані авто продовжує зростати

Упродовж березня 2024 року український автопарк поповнили більше 21 тис вживаних легковиків, що були ввезені з-за кордону - у порівнянні з березнем 2023 року реєстрації таких авто збільшились майже у півтора раза.
08.04 — 177