Контракти.ua

1386  —  10.12.22
У ЗСУ розповіли, куди з аеродрому "Дягілєво" зникли бомбардувальники РФ: "Бояться недопалків"
У ЗСУ розповіли, куди з аеродрому

Росіяни почали хвилюватися за свої ракетоносці.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат вважає, що Росія могла передислокували бомбардувальники Ту-22М з аеродрому "Дягілєво" в Рязанській області, побоюючись нових "недопалків". Пише ТСН. 

Про це він сказав в етері телеканалу Freeдом.

"З військової точки зору це називається розосередженням сил і засобів нападу. Тобто вони перемістилися на інший аеродром, куди не може прилетіти недопалок. У РФ є аеродроми на сході. Але не кожен аеродром може їх приймати, бо такий літак потребує постійного обслуговування, біля нього завжди є велика кількість людей. Росія хоче зберегти свої бомбардувальники", - повідомив Ігнат.

Вибухи на російських аеродромах

5 грудня на російських аеродромах "Дягілєво" та "Енгельс" пролунали вибухи. У Росії заявили, що це сталося через падіння невідомих безпілотників. На аеродромі "Енгельс" пошкоджено два ракетоносці Ту-95 та загинуло 4 російських окупантів. На аеродромі "Дягілєво" пошкоджень зазнав бомбардувальник Ту-22М3 та паливозаправник.

Українська розвідка заявила, що лише Росія відповідальна за вибухи на своїх аеродромах. Там не змогли підтвердити чи спростувати причетність України до вибухів.

Статьи по теме
Втрачають до 70% штурмової групи. У ЗСУ розповіли про атаки росіян на лівобережжі Дніпра
Втрачають до 70% штурмової групи. У ЗСУ розповіли про атаки росіян на лівобережжі Дніпра

Російські окупанти зазнають тяжких втрат у спробах вибити українських захисників із лівобережжя Херсонської області. ЗСУ ліквідують до 70% штурмової групи ворога.
14.02 — 610

Удар по аеродрому
Удар по аеродрому "Саки" в Криму: у ЗСУ розповіли, чим він цікавий

Удар був спрямований на знищення потенціалу російської авіації, зазначила Гуменюк.
08.01 — 1401

У ЗСУ розповіли, за рахунок яких категорій населення хочуть розширити мобілізацію
У ЗСУ розповіли, за рахунок яких категорій населення хочуть розширити мобілізацію

В Україні планують призивати на військову службу ще три категорії громадян. Зокрема, це чоловіки, у яких закінчилася відстрочка.
27.12.23 — 3956