Контракти.ua

414  —  07.12.22
У Мінфіні назвали суму міжнародної допомоги Україні
У Мінфіні назвали суму міжнародної допомоги Україні

Україна з початку війни отримала від міжнародних партнерів 27,2 млрд доларів допомоги. У наступному році ця сума збільшиться.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева у інтерв’ю "Укрінформ".

"Якщо говорити про міжнародну співпрацю, то цьогоріч Україна уже отримала 27,2 млрд доларів допомоги від зарубіжних партнерів", - сказав він.

За його словами, наступного року ця цифра зросте. Початковий план залучення міжнародної допомоги - близько 38 млрд на покриття дефіциту бюджету у наступному році.

"А це складна й копітка робота. Ми ж розуміємо, що іноземні країни не просто дають нам кошти, скільки б не попросили. Усе це ‒ кошти їхніх платників податків, котрим вони мають пояснювати, на що саме Україна витрачає наданий ресурс", - додав Єрмоличев.

Статьи по теме
Для яких цілей ЗСУ можуть використовувати ATACMS
Для яких цілей ЗСУ можуть використовувати ATACMS

Ракети ATACMS ЗСУ можуть використовувати для знищення пускових установок на території Росії, які атакують Харків, а також для ураження Керченського мосту та цілей РФ на фронті.
вчера, 17:00 — 168

"Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16

Данія відправить Україні всі ті винищувачі F-16, про які було оговорено раніше між керівництвом країн.
23.04 — 150

Допомога від США дозволить ЗСУ перепочити, але не переломить ситуацію на фронті
Допомога від США дозволить ЗСУ перепочити, але не переломить ситуацію на фронті

Схвалення Сполученими Штатами понад 60 мільярдів доларів допомоги стане свого роду рятівним кругом для українських військових, які опинилися в скрутному становищі, але це навряд чи зможе переломити хід війни.
22.04 — 181