Контракти.ua

396  —  04.12.22
Росія взимку посилить кібератаки на Україну та її партнерів – Microsoft
Росія взимку посилить кібератаки на Україну та її партнерів – Microsoft

Цієї зими Росія активізує свою кібернетичну діяльність, намагаючись вплинути на країни, які надають підтримку Україні.

Про це пише Bloomberg із посиланням на дані Microsoft.

“Москва посилить свої кібернетичні зусилля, чинячи тиск на джерела як внутрішньої, так і зовнішньої військової та політичної підтримки України”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що керівник центру аналізу цифрових загроз Microsoft Клінт Вотс закликав користувачів готуватися до посилення російської шкідливої кібернетичної діяльності взимку.

За його словами, разом із ракетними ударами по цивільних об’єктах в Україні, Росія також чинила кібернетичні напади на українські та іноземні ланцюжки постачання й проводила “кібернетичні операції впливу”.

Мета цих дій Росії - “підірвати політичну підтримку України у ЄС, США та НАТО й розхитати впевненість та рішучість жителів України”.

Утім, на переконання Microsoft, зусилля Росії із заохочення громадського неспокою через високі ціни на енергоресурси та інфляцію в Європі досі мали обмежений вплив, однак вони “вказують на тактику, яка може застосовуватися активніше взимку”.

Вотс наголосив, що росіяни намагаються посилити деякі наративи онлайн за допомогою пов’язаних із державою ЗМІ та сторінок у соціальних мережах, в тому числі розхитуючи довіру до демократичних інститутів та виборних посадовців.

Статьи по теме
Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну
Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед країн Європи. Відсоток тих, хто готовий, становить 62%, що майже удвічі більше за тих, хто не готовий (33%).
вчера, 13:17 — 155

Телемарафон Єдині новини потрапив у звіт щодо порушень прав людини
Телемарафон Єдині новини потрапив у звіт щодо порушень прав людини

Державний департамент США згадав про телемарафон "Єдині новини" як приклад порушення свободи висловлення думок у звіті щодо порушень прав людини у 2023 році.
24.04 — 173

"Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16

Данія відправить Україні всі ті винищувачі F-16, про які було оговорено раніше між керівництвом країн.
23.04 — 150