Контракти.ua

502  —  28.11.22
НАТО може надати нову підтримку Україні – АР
НАТО може надати нову підтримку Україні – АР

Міністри закордонних справ НАТО на зустрічі в Бухаресті цього тижня пообіцяють надати довгострокову підтримку Україні, яка захищається від російських повітряних, ракетних і наземних атак.

Про це повідомляє агентство АР.

На цій зустрічі в Бухаресті міністри НАТО, ймовірно, дадуть нові обіцянки щодо нелетальної підтримки України. Йдеться про паливо, електрогенератори, медикаменти, зимове спорядження та пристрої для боротьби з безпілотниками.

Окремі члени Альянсу також, ймовірно, оголосять про нові поставки військового обладнання для України - головним чином, систем протиповітряної оборони. НАТО як організація не буде пропонувати таких поставок через побоювання залучення у війну з Росією.

Але міністри також обговорять, як підтримати Україну у віддаленішому майбутньому.

"У довгостроковій перспективі ми допоможемо Україні перейти від обладнання радянських часів до сучасних стандартів, доктрини і тренувань НАТО", - прокоментував перед зустріччю генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ відбудеться в Бухаресті 29-30 листопада 2022 року.

Статьи по теме
У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 173

Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території
Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території

Через заміновані території Україна щорічно втрачає 11,2 мільярда доларів, що становить 5,6% ВВП країни у 2021 році.
12.09 — 194

В ЦРУ закликали Захід не лякатись ядерних погроз Кремля
В ЦРУ закликали Захід не лякатись ядерних погроз Кремля

Директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс вважає, що західні лідери не повинні бути залякані погрозами Кремля про ядерну ескалацію.
08.09 — 159