Контракти.ua

947  —  28.11.22
У Кремлі створюють нову ПВК, щоб стримувати вплив Пригожина, - ISW
У Кремлі створюють нову ПВК, щоб стримувати вплив Пригожина, - ISW

У Кремлі створюють нову так звану "ЧВК", що стримати вплив на політичній арені Росії фінансиста "Вагнера" Євгена Пригожина.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Створенням нового бойового угруповання доручили Армену Саркісяну. Він є власником холдингової компанії "Ташир", давнього субпідрядника російської державної енергетичної компанії "Газпром".

Ймовірно, що високопосадовці схвалили зусилля Саркісяна, оскільки приватні військові компанії в Росії заборонені законом, нагадали аналітики.

Своєю чергою глава Чечні Рамзан Кадиров регулярно просуває свої зусилля щодо створення паралельних військових структур на базі Чечні.

Нещодавно Кадиров зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним і заявив, що вони обговорювали створення нових підрозділів російської армії та Росгвардії, що складаються з чеченського персоналу.

"Російські офіційні особи можуть сприяти подальшому просуванню наявних паралельних військових структур Кадирова і зусиль Саркісяна щодо створення приватної військової компанії для протидії зростанню впливу Пригожина, який використовує свої структури, щоб зарекомендувати себе як центральна фігура в російській політиці", - зазначають аналітики.

Нагадаємо, за даними ГУР, новим "куратором" за в'язницями в Росії і на тимчасово окупованих територіях України став кримінальний авторитет Армен Саркісян.

У 2018 році Армена Саркісяна затримували співробітники Інтерполу у Франції. Але затриманого відпустили, оскільки він виявився сповненим тезкою кримінального авторитету з Горлівки.

Статьи по теме
Кремль посилює заяви про переговори, розраховуючи на поступки від Заходу, - ISW
Кремль посилює заяви про переговори, розраховуючи на поступки від Заходу, - ISW

У Москві розпочався новий раунд посилення риторики щодо переговорів по Україні, який, швидше за все, є спробою змусити Захід піти на поступки щодо українського суверенітету та територіальної цілісності, вважають в Інституті вивчення війни (ISW).
07.04 — 463

Росіяни готують резерви для наступальних операцій, але з ними є проблема, - ISW
Росіяни готують резерви для наступальних операцій, але з ними є проблема, - ISW

Російське військове командування формує резерви, що здатні підтримувати затяжні наступальні операції в Україні. Однак вони навряд чи зможуть функціонувати як згуртовані широкомасштабні формування для проникнення або використання у цьому році.
23.03 — 470

Росіяни торгують українськими полоненими на
Росіяни торгують українськими полоненими на "чорному ринку", - ISW

Російські військові продають українських військовополонених на "чорному ринку" чеченським воєнізованим угрупованням, які надалі проводять власні обміни полоненими з Україною.
07.03 — 646