Контракти.ua

580  —  26.11.22
Чи зміниться готівковий курс долара наступного тижня
Чи зміниться готівковий курс долара наступного тижня

40,23 гривні/$ складав середній курс продажу долара в пунктах обміну валюти у п’ятницю 25 листопада — порівняно з 40,35 гривні/$ у п’ятницю тиждень тому.

Курсова динаміка у готівковому сегменті не відреагувала на чергові російські ракетні обстріли цивільної інфраструктури.

«Ми не очікуємо стрімкого росту курсу… Думаємо, що можливе навіть незначне зміцнення гривні до рівнів 39,90−40,10 гривні/$», — коментує курсову ситуацію на найближчий тиждень Антон Курінний, дилер департаменту казначейства та фінансових інститутів ОТП Банку. Хоча потім знову відбудеться повернення до коридору 40−41 гривні/$, додає він. «Основне питання у тому, як банки зможуть впоратися з потоком клієнтів, готівкою тощо», — пояснює експерт.

НБУ заспокоює: банківська система працюватиме навіть в умовах тривалої відсутності електропостачання. Про це регулятор повідомив після чергової російської масованої ракетної атаки по цивільну критичну інфраструктуру 23 листопада. Принаймні, НБУ разом з банками з переліку системно важливих формують мережу чергових відділень, які працюватимуть.

«Загалом, якщо не виникне панічної ситуації, то курсовий коридор залишиться на тих же рівнях», — резюмує Курінний.

Статьи по теме
Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів
Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів

Державний та гарантований державою борг України на 29 лютого 2024 року становив 5 трлн 490,10 млрд гривень або 143,69 млрд доларів.
вчера, 19:36 — 224

НБУ може відмовитися від прив’язки курсу гривні до долара
НБУ може відмовитися від прив’язки курсу гривні до долара

Зростання ролі євро у розрахунках в Україні може призвести до того, що в недалекому майбутньому Національний банк відмовиться від долара як основної валюти курсової прив’язки.
27.03 — 177