Контракти.ua

666  —  26.11.22
В ПС ЗСУ розказали, які системи ППО та літаки потрібні Україні
В ПС ЗСУ розказали, які системи ППО та літаки потрібні Україні

Україні для самостійного захисту неба потрібно ще дуже багато комплексів ППО, зокрема західних зразків. При цьому для швидкого звільнення окупованих територій Повітряні сили потребують літаки F-15, F-16.

Про речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив в ефірі телемарафону.

"Нам треба (комплексів ППО - ред.) ще дуже багато. Ці комплекси покликані, щоб створити на їх базі оновлену систему протиповітряної оборони", - каже Ігнат.

За його словами, на сьогодні в Україні основою все ж залишаються радянські зразки, такі як "Бук-М1", С-300.

"NASAMS і IRIS-T, які дуже ефективно працюють на лінії вогню, тобто прикривають повітряний простір, їх є, на жаль, в обмеженій кількості. Це лише одна установка IRIS-T, дві батареї NASAMS на сьогодні. Ці системи покликані замінити старе озброєння, яка в нас ще залишилося від Радянського Союзу", - зазначив Ігнат.

Він підкреслив, українським військовим також треба посилитися такими системами як Patriot або SAMP-T, які в тому числі можуть працювати і по балістичних цілях.

"Тому, безумовно, на сьогодні ми залежні від західного озброєння. Це стосується й артилерійських систем і танків. Втім, нам потрібні також і літаки. Без технологічних літаків, які зараз є в країнах НАТО, особливого широко спектру озброєння, які мають такі літаки як F-15, F-16 буде дуже важко. Дуже хотілося б мати такий спектр на озброєнні в Повітряних силах, адже це дозволить дуже швидко реалізувати всі наші мрії, а саме звільнення наших окупованих територій", - резюмував Ігнат.

Статьи по теме
Британія та Україна почали переговори щодо 100-річного партнерства
Британія та Україна почали переговори щодо 100-річного партнерства

Велика Британія та Україна почали переговори щодо 100-річного партнерства.
03.05 — 150

ЗСУ вдарили ATACMS по полігону росіян на Луганщині
ЗСУ вдарили ATACMS по полігону росіян на Луганщині

Наші воїни продовжують завдавати втрат ворогові.
02.05 — 168

Вбивця
Вбивця "Шахедів". Що відомо про ППО Skynex, яку має Україна

Німеччина передала Україні ще один зенітний артилерійський комплекс Skynex. Йдеться про систему, завдяки якій можна збивати рій дронів, а також боротися з ракетами, при цьому не використовуючи доволі дорогого ресурсу.
01.05 — 146