Контракти.ua

1120  —  27.11.22
ФСБ вбила трьох "українських диверсантів". Ними виявились страйкболісти з Воронежа, - ЗМІ
ФСБ вбила трьох

Вбиті співробітниками ФСБ Росії у Воронежі "українські диверсанти", скоріш за все, являлись місцевими фанатами комп’ютерної гри.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на російське видання The Moscow Times.

Так, 23 листопада в ФСБ Росії заявили, що ліквідували трьох "членів законспірованого осередку прихильників української націоналістичної ідеології" при спробі "диверсії на військових та енергетичних об’єктах Воронезької області". Під час затримання ті нібито намагалися чинити збройний опір.

В розслідуванні журналістів йдеться про те, що двоє з убитих належали до воронезького страйкбольного товариства. Одного з них охарактеризували як прихильника Олексія Навального і "звичайного роботягу", а інший дотримувався анархістської ідеології і був відомий під псевдонімом із комп’ютерної гри S.T.A.L.K.E.R.

До гри відсилала і символіка, яку носили загиблі. У одного з загиблих був прапор з символами угруповання "Свобода" з S.T.A.L.K.E.R. - вовк з написом "Воля". Пропагандисти на "Росія-1" назвали його "прапором ультраправої націоналістичної партії "Воля".

Нагадаємо, контррозвідка СБУ затримала російського агента, якого ФСБ відправила до Києва для підготовки диверсії. Його було перекинуто до столиці ще до початку війни.

Статьи по теме
Можливий обхід санкцій. Експорт Вірменії до РФ зріс утричі після обмежень Заходу, - ЗМІ
Можливий обхід санкцій. Експорт Вірменії до РФ зріс утричі після обмежень Заходу, - ЗМІ

Вірменія значно збільшила експорт до Росії після того, як країни Заходу ввели проти країни-агресора санкції через повномасштабне вторгнення в Україну.
29.03 — 276

У Росії видають методички для
У Росії видають методички для "перевиховання" депортованих українських дітей, - ЗМІ

Російська влада створила спеціальні методички для вчителів, щоб "перевиховувати" дітей, яких депортували з України. Їм хочуть нав'язати російську ідентичність.
12.03 — 329

Росіяни протестували комплекс С-500, який нібито може збивати гіперзвукові цілі, - ЗМІ
Росіяни протестували комплекс С-500, який нібито може збивати гіперзвукові цілі, - ЗМІ

Російські військові провели випробування ЗРК С-500 "Прометей", який за їхніми словами нібито може збивати гіперзвукові цілі.
29.02 — 359