Контракти.ua

553  —  23.11.22
Ракети вичерпуються, але є нюанс. В ЗСУ зробили заяву щодо "арсеналу росіян"
Ракети вичерпуються, але є нюанс. В ЗСУ зробили заяву щодо

РФ може самостійно виготовляти ракети, якими вона б'є по об'єктах інфраструктури України. Але, якщо вона буде продовжувати атаки в такому темпі, то виникає питання - чи встигне вона поповнювати запаси.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Як звернув увагу речник Повітряних сил, росіяни під час масованої атаки випускають по 100 ракет за один раз.

"Беремо масовані удари, а найбіліше ж всього РФ випустила ракет 10-11 жовтня, а також 31-го і в листопаді - це вже було 96 ракет (ракетна атака 15 листопада - ред.). І якщо подивитися на інфографіку, яку опублікувало Міноборони, можна прорахувати те, що й зробили в РНБО і робити такі припущення (що РФ має ракет на 3-4 масовані удари по Україні - ред.)", - каже Ігнат.

Тобто, іншими словами можна припустити, що арсеналу ракет Росії залишилося на 3-4 удари, такі як РФ здійснила 15 листопада, але є нюанс.

"Але не варто забувати, що ворог запускає не лише високоточні ракети, в них ще є і радянські. Наприклад, Х-22. Так, вони не точні, але їх є багато у противника. Щодо С-300 - це зовсім інші ракети, які вони використовують як терористичний засіб озброєння проти мирного населення у прифронтових містах, бо дальність їх невелика", - пояснює Ігнат.

При цьому, що стосується тих ракет, які постійно використовуються для ударів по критичній інфраструктурі: Х-101, Х-555, "Калібр" і в тому числі "Іскандер", то деякі з них противник може виготовляти, так само як і "Кинжали".

"Тому, вони можуть поповнювати те, що витрачають. Але, якщо вони битимуть по інфраструктурі такими темпами, як вони собі взяли в жовтні, то очевидно що їхня промисловість не встигне за такими ударами, бо ракети так швидко не виготовляються. І по-друге, - треба мати достатньо матеріалів і запчастин, що в умовах санкцій для них викликає проблеми", - акцентував Ігнат.

Втім, він зазначив, те що РФ все ж вдається виготовляти потроху ракет - це факт, підприємства у росіян працюють. При цьому не виключено, що залишки запчастин для високоточної зброї є на складах країни-агресора.

Статьи по теме
ЗСУ вдарили ATACMS по полігону росіян на Луганщині
ЗСУ вдарили ATACMS по полігону росіян на Луганщині

Наші воїни продовжують завдавати втрат ворогові.
вчера, 08:44 — 159

Вбивця
Вбивця "Шахедів". Що відомо про ППО Skynex, яку має Україна

Німеччина передала Україні ще один зенітний артилерійський комплекс Skynex. Йдеться про систему, завдяки якій можна збивати рій дронів, а також боротися з ракетами, при цьому не використовуючи доволі дорогого ресурсу.
01.05 — 146

Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини: що туди увійшло
Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини: що туди увійшло

До пакета допомоги увійшли, зокрема, система ППО Skynex і ракети до системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM.
30.04 — 159