Контракти.ua

477  —  23.11.22
НБУ стимулюватиме купівлю банками держоблігацій і поповнення держбюджету
НБУ стимулюватиме купівлю банками держоблігацій і поповнення держбюджету

Національний банк Україні у межах свого мандату та у співпраці з Міністерством фінансів буде створювати привабливі умови для того, щоб банки збільшували свої вкладення в державні боргові цінні папери.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

"Високий рівень ліквідності в банківській системі свідчить про наявність у банків достатнього ресурсу для вкладення в державні боргові цінні папери", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прес-служби, захист макроекономічної та курсової стабільності потребує невідкладної та максимальної мобілізації внутрішніх фінансових ресурсів за посилення посередницької ролі банків.

"Наявність спільної консолідованої позиції НБУ і Міністерства фінансів щодо монетарної і фіскальної політики та розвитку ринку ОВДП дозволить максимально використати внутрішні ресурси для фінансування оборонних та соціальних видатків. Крім того, такі узгоджені дії регуляторів є вкрай важливими для наших міжнародних партнерів під час ухвалення рішень щодо зовнішньої фінансової підтримки України", - наголосив голова НБУ Андрій Пишний під час наради з топ-менеджерами системно важливих та корпоративних банків 21 листопада в Харкові.

За даними прес-служби, голова НБУ та його заступники обговорили з учасниками зустрічі важливі питання для фінансового сектору:

  • перспективи погодження програми МВФ;

  • необхідність забезпечити неемісійне фінансування бюджету;

  • питання розвитку внутрішнього боргового ринку як необхідної передумови отримання достатніх обсягів міжнародного фінансування у 2023 році;

  • підтримання безперебійної роботи банківської системи, зокрема в умовах руйнувань ворогом енергетичної інфраструктури.

Статьи по теме
Вклади українців у банках зросли до 1,3 трлн грн
Вклади українців у банках зросли до 1,3 трлн грн

Станом на 1 вересня 2024 року загальна сума вкладів фізичних осіб у банках України досягла 1 301,0 млрд грн, що на 12,5 млрд грн більше порівняно з попереднім місяцем.
26.09 — 211

Як закрити платіжну картку і не стати боржником
Як закрити платіжну картку і не стати боржником

Якщо ви вирішили припинити користуватися платіжною карткою, її необхідно закрити. Недостатньо просто перестати користуватися карткою та не здійснювати нею платежі.
24.09 — 260

Українців попередили про ще одну фінансову схему шахраїв
Українців попередили про ще одну фінансову схему шахраїв

Шахраї вигадали нову схему обману українців. Вони нібито обіцяють фінансову допомогу від міжнародних організацій чи уряду України, але насправді це не так.
16.09 — 303