Контракти.ua

851  —  18.11.22
Арестович пояснив, який результат війни в Україні найбільше влаштує владу Китаю
Арестович пояснив, який результат війни в Україні найбільше влаштує владу Китаю

На думку радника ОП, Китай і Штати спільно визначили для Путіна "червоні лінії"

Китаю невигідно, щоб Росія втріск програла у війні з Україною, тому що вважає нашу державу залежною від Заходу. Пише ТСН. 

Таку думку висловив радник Офісу президента Олексій Арестович у розмові з російською журналісткою Юлією Латиніною.

"Для Китаю перемога України означає перемогу Заходу. А Китай всіляко наголошує, що перебуває в ідеологічному протистоянні з Заходом. Хоча в економічному – співпрацює. КНР хотіла б звісно ідеологічної поразки Заходу, але не так, щоб підтримувати маніяка Путіна, який ламає всю китайську стратегію – починаючи з Нового шовкового шляху (транспортний маршрут від промислових центрів Китаю до Європи. – Ред.). Мінімально – так, будуть підтримувати, зокрема продукцією подвійного призначення", – сказав Арестович.

За його інформацією, Індія зараз набагато більше допомагає путінському режимові, ніж Китай.

"Головне, що Китай дистанціювався. Ніякого багатополярного світу, як того хоче Путін, Китай не пропонує. Місця для Росії в управлінні світом немає. Є тільки Китай і США", – зазначив він.

На думку радника ОП, Китай і Штати спільно визначили для Путіна "червоні лінії", зокрема – неприпустимість використання ядерної зброї. Якщо вони будуть порушені, КНР безпосередньо почне впливати на Росію.

Статьи по теме
"Влада вождя захиталася": Арестович пояснив реакцію Кадирова і Пригожина на поразку РФ у Лимані

За оцінкою Арестовича, російська влада пішла врознос і Путін не контролює відносини між суб’єктами військово-політичного керівництва різних рівнів.
02.10.22 — 779