Контракти.ua

481  —  16.11.22
Аварійні відключення світла в Україні можуть бути ще протягом двох-трьох днів - ОП
Аварійні відключення світла в Україні можуть бути ще протягом двох-трьох днів - ОП

Аварійні відключення електроенергії в Україні можуть тривати ще протягом двох-трьох днів. У різних регіонах без електрики залежно від годин лишається від двох до чотирьох мільйонів абонентів.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в ефірі телемарафону.

“Учора на вечір у нас було відключено близько 10 мільйонів абонентів. Зараз цифра набагато менша, на ранок була близько 2-х мільйонів. Зараз уведені практично в усіх областях як погодинні графіки відключень, так і бувають аварійні відключення, адже ми ще стабілізовуємо систему, ще відключені кілька мільйонів споживачів: цифра від 2-х до 4-х мільйонів, у залежності від години міняється”, - сказав він.

За словами Тимошенка, нині стоїть завдання перед енергетиками вийти на рівень електропостачання, який був минулого тижня. Водночас він проінформував, що у деяких містах і областях, а саме — місті Києві, Київській, Львівській і Хмельницькій областях уже вийшли на такі графіки.

Заступник керівника ОП пояснив, що аварійні відключення, які спричинені вчорашньою ракетною атакою РФ, можуть бути впродовж двох-трьох днів, оскільки різні об’єкти мають різний ступінь руйнування.

Статьи по теме
Міністр фінансів назвав втрати економіки України від обстрілів енергетики
Міністр фінансів назвав втрати економіки України від обстрілів енергетики

Обстріли Росією енергетики України призведуть до економічних втрат та зменшення надходжень до державного бюджету.
23.05 — 232

Відключення світла та рекордний імпорт: в
Відключення світла та рекордний імпорт: в "Укренерго" розповіли про стан енергосистеми сьогодні

В Україні більшу частину доби зберігається дефіцит електроенергії, у зв'язку із чим планується обмеження споживання для промисловості. Сьогодні запланований рекордний обсяг імпорту з 5 країн Європи.
13.05 — 295

Українців знов просять зменшити споживання світла
Українців знов просять зменшити споживання світла

Україна отримує аварійне постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини. Громадян закликали зменшити споживання світла у пікові години.
12.05 — 264