Контракти.ua

1014  —  14.11.22
Експерт розповів, як Сили оборони вибиватимуть окупантів з лівого берега Херсонщини: патово-суїцидальна ситуація для РФ
Експерт розповів, як Сили оборони вибиватимуть окупантів з лівого берега Херсонщини: патово-суїцидальна ситуація для РФ

Армія РФ облаштовує позиції на полігоні в Олешках, але на думку Коваленка, "це дуже дивне рішення".

Сили оборони вестимуть з російськими військовими, які втекли на Лівоборежжя Херсонщини, контрбатерейну боротьбу. За допомогою ствольної та реактивної артилерії українські захисники будуть методично завдавати ударів по позиціях окупантів. Пише ТСН. 

Про це 24 каналу розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Зараз армія РФ облаштовує позиції на полігоні в Олешках, але на думку Коваленка, "це дуже дивне рішення". Він пояснив, що полігон, де вони планують облаштуватися, є відкритою місцевістю, яка "прострілюється на ура". Крім того, українські артилеристи добре знають місцевість, що є також перевагою.

"В окупантів буде патово-суїцидальна ситуація – вони перебуватимуть там, по них постійно будуть завдавати ударів і знищувати їхню живу силу, техніку та об'єкти, а втекти звідти вони не зможуть", – зауважив Коваленко.

На його думку, росіяни налякані тим, що українські військові можуть форсувати Дніпро та розширити плацдарм. Він додав, що така ймовірність є високою, як тільки путінські вояки почнуть втечу.

Деокупація Правобережжя Херсонської області

Російська влада 9 листопада оголосила про відведення військ з з правого берега Херсонщини на лівий берег. Через два дні у Міноборони РФ заявила про нібито завершення перекидання своїх військ.

Однак, у британській розвідці впевнені, що побіг з окупованого Херсона вони готували протягом останніх кількох тижнів. Цим процесом Росія публічно визнала труднощі, з якими вона зіткнувся на західному березі Дніпра. Ймовірно, що процес виведення військ розпочався ще 22 жовтня 2022 року. В той день "посадовці" окупаційної "влади" у Херсоні закликали мирних жителів покинути місто.

Статьи по теме
Росіяни
Росіяни "знахабніли" біля Часового Яру: експерт розповів про складну ситуацію та жорсткі дії окупантів

Ворог почав обстрілювати українські позиції зі штурмової авіації.
21.04 — 199

"Стратегічна помилка Байдена": експерт розповів, чому Україні не вдалося вибити росіян у Криму

Військовий експерт Валентин Бадрак вважає, що якби у 2022 році США надали Україні достатню кількість ракет ATACMS, перебіг військових дій був би зовсім іншим.
03.03 — 333