Контракти.ua

3585  —  10.11.22
Путін збирається передати владу і розраховує на гарантії: аналітик назвав погодженого диктатором кандидата
Путін збирається передати владу і розраховує на гарантії: аналітик назвав погодженого диктатором кандидата

Путін хоче спробувати керувати владою, коли піде у тінь.

Путін збирається передати владу. Цей процес він хоче запустити ще у цім році, якщо все буде вдало для нього. Для нього це питання того, яку "спадщину" він залишить по собі, адже владу вигідно передавати на піку могутності. Пише ТСН. 

Про це розповів історик і політичний аналітик Валерій Соловей в ефір YouTube-каналу "Гроші".

"Якби не було 24 лютого і він продовжив би передавання влади, розпочатої ще восени, то він би залишився в історії Росії як людина, яка підняла Росію з колін. Це була б неточна картина, я кажу про образ, який би був в російських медіа і який би увійшов у підручники історії.А потім казали б: "А за Путіна нас всі боялися, а ось ці слабаки все здали". Але він зробив фатальну помилку: він програв увесь свій спадок. Це повний провал", - пояснив Соловей.

Для Путіна передавання влади – це питання не просто репутації, іміджу, а й питання вже навіть особистого виживання, зазначає аналітик.

"Як кажуть мені військові: у Росії можуть пробачити все, що завгодно вождю, окрім військової поразки. Кремль зараз перебуває на межі військової поразки, і російські військові це прекрасно розуміють", - каже Соловей.

За його словами, Путін погодився на запропонованого йому основного кандидата на президентське крісло - сина Миколи Патрушева Дмитра.

"Саме по лінії Патрушев-Салліван йдуть консультації США і Росії. Друга лінія - це Ушаков. Але Патрушев важливіший", - каже він.

За словами Солов'я, серед обговорюваних питань з американцями є дві лінії – одна з них – це незастосування ядерної зброї, а друга лінія – це питання, як виходити з російсько-української конфронтації, а третя лінія – це питання транзиту влади.

"Ці лінії всі тісно переплетені. Путін розраховує спробувати керувати, коли піде у тінь. Його з Патрушевим пов'язують тісні стосунки. Можливо, він розраховує на максимальні гарантії. У Патрушева є одна важлива якість - він належить до людей, які виконують свої обіцянки. Але я б не сказав, що Путін гарантує собі солодке життя пенсіонера. Найімовірніше, для нього все закінчиться сумно. Альтернатива: взяти з собою весь світ. Він дійшов до такого стану, коли готовий забрати з собою всіх", - сказав історик.

Зміна влади в РФ

Через невдачі Росії на українському фронті у кулуарах знову заговорили про те, хто може замінити Володимира Путіна на посаді президента.

У російських елітах зріє невдоволення. У ЗМІ просочуються відомості, що у близьких до Кремля колах таємно обговорюють перелік наступників Путіна на випадок його усунення від влади. За повідомленнями NewsWeek, п’ятірка можливих кандидатів має такий вигляд:

  • експрезидент і колишній прем’єр Росії Дмитро Медведєв;
  • перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко;
  • міністр сільського господарства Росії Дмитро Патрушев, а також його батько голова Ради безпеки РФ Микола Патрушев;
  • засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.