Контракти.ua

636  —  06.11.22
"Путін шукає шляхи до ескалації" – експерт розповів про головну помилку диктатора

Російський диктатор Путін шукає шляхи для переговорів із Заходом.

Президент Росії Володимир Путін шукає шляхи до ескалації, аби підштовхувати та залякувати Захід, щоб він погодився на переговори з ним.

Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, пише 24 канал. Пише ТСН. 

Мусієнко наголосив, що стратегія Путіна – хаос, війна та агресія, тому що в нього немає інших аргументів.

"Була газова тематика – зараз від цієї "газової голки" Європа відмовляється. Тепер війна. Він під приводом війни проти України, погроз Європі та світу хоче перемовин. Така в нього логіка",– пояснив експерт.

Саме тому Путін віддає наказ і інколи над територією Білорусі чи з Калінінграду літають МІГ-31К, який може мати ракети "Кинджал".

Експерт також нагадав про неспокійну ситуацію в Молдові, де проросійські сили намагаються влаштувати переворот й скинути законно обрану владу. При цьому Путіну не вистачає для цього ресурсів.

Олександр Мусієнко розповів, що помилка багатьох диктаторів, які є самовпевненими й зарозумілими людьми, – це "горе от ума" через роки правління. Вони помиляються, що можуть почати війну і її контролювати.

"Оцей контрольований хаос – так не буває. Досить часто усе виходить з під контролю – війну легше почати, ніж завершити. Зараз у нього (Путіна – ред.) пастка – з одного боку він розуміє, що не може втримувати окуповані території. Вже й мобілізація проводиться, а на фронті дуже важко. З іншого боку він створив навколо себе таке оточення й наробив стільки помилок, що це оточення може його зʼїсти в політичному сенсі", – зазначив експерт.

Війна Путіна проти України

Кремлівські еліти вже розпочали боротьбу за вплив в Росії. Президенту Росії Володимиру Путіну загрожує втрата влади.

Експерт Михайло Самусь також наголошує, що у російської армії немає шансів для стримування контрнаступу ЗСУ на Херсонщині.

Щодня втрати Росії у війні проти України збільшуються. Так, станом на 5 листопада, ЗСУ ліквідували вже 75 440 окупантів армії РФ.

Аналітики з Інституту вивчення війни вважають, що часткова мобілізація не допомогла у досягненні планів Володимира Путіна, тому він, ймовірно, продовжуватиме приховану мобілізацію.