Контракти.ua

1653  —  04.11.22
Путін зіткнеться з жорстким тиском після втечі росіян з Херсону, - Sky News
Путін зіткнеться з жорстким тиском після втечі росіян з Херсону, - Sky News

Президент Російської Федерації Володимир Путін зіткнеться зі зростаючим тиском з боку чиновників через евакуацію росіян в Херсонській області.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Sky News.

Як пише видання, очікувалось, що російські військові окопаються в тимчасово окупованому місті, коли Україні розпочне повноцінний контрнаступ, однак тепер, схоже, вони готуються до відходу з південного міста.

Офіційні особи заявили, що планування виведення військ добре просунуте, оскільки значна частина цивільних також покинула місто.

"Коли це станеться, ми можемо очікувати чергового сплеску гострої критики на адресу російського національного керівництва. Ключовим завданням для нас буде продовжувати відслідковувати, як це впливає на довіру до Путіна. Наразі, схоже, він продовжує успішно ухилятися від критики своїх лейтенантів", - заявив один з чиновників.

Один з чиновників висловив сумнів щодо загрози позиції Путіна, оскільки в основному тиск завжди був спрямований саме проти Міністерства оборони Росії.

Деморалізовані та безлідерні

Також офіційні особи стверджують, що більшість військ, які прибувають до Херсона є нещодавно мобілізованими резервістами, які "жахливо оснащені й підготовлені".

"У Херсоні, ймовірно, більшість ешелонів командування зараз відійшли за річку, залишивши деморалізованих і безлідерних людей перед обличчям українських атак. Принаймні деякі резервісти прибувають на театр бойових дій без зброї", - сказав один з чиновників.

Також російським військовим у місті критично не вистачає боєприпасів, у тому числі артилерійських снарядів.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що російські окупанти, 2 листопада, заявили про "завершення евакуації" з правого берега Дніпра у Херсоні.

Статьи по теме
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?
Сакартвело, що з тобою? Що з тобою трапилося, Грузіє? Чому ти повірила Іванішвілі? Чому повірила росії?

Євген Якунов: Що змусило тебе так змінитися? Адже для мого покоління, яке виросло в радянському союзі, ти завжди була взірцем високої національної культури, символом непокірності й прапором вільнодумства. Руставелі, Думбадзе, Туманішвілі, Абуладзе, Мамардашвілі, Данелія, Бендукідзе – ці імена супроводжували мене з дитинства крізь усе життя. А Софіко Чаурелі й Вахтанг Кікабідзе були ріднішими, ніж багато хто з акторів-земляків.
16.05.23 — 689

Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз
Жителі Росії ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз

Серед росіян переважають негативні оцінки щодо США, Європейського Союзу та України. Позитивні оцінки характерні для Китаю, Індії та Туреччини.
13.03.23 — 769

"Треба вирішувати". Путинський депутат назвав Вірменію незаконною державою

Російський депутат від правлячої партії "Єдина Росія" Євген Федоров вважає Вірменію "тупиковою країною", питання з русофобією, в якій потрібно "вирішувати за законом".
24.11.22 — 682