Контракти.ua

449  —  03.11.22
Росіяни планують вивезти сонячні електростанції з Херсонської області до РФ, - розвідка
Росіяни планують вивезти сонячні електростанції з Херсонської області до РФ, - розвідка

Російські окупанти планують вивезти об’єкти сонячної генерації електроенергії з Херсонської області на територію Росії.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"В окупованих районах Херсонської області рашисти оголосили про проведення "ревізії об’єктів сонячної генерації електроенергії". Якщо власники майна не з’являться у встановлені строки, щоб засвідчити своє право власності, майно буде "націоналізовано" (викрадене) та передане створеній окупантами фейковій компанії "гуп херсонобленерго". Потім майно планується вивезти на територію РФ", - сказано у повідомленні.

Окрім того, продовжується незаконна "евакуація" українців Херсонської області з правого берега Дніпра. Людям пропонують отримання так званих "житлових сертифікатів" на придбання житла в РФ, щоб заохотити до переїзду.

Зазначається, що в рамках "евакуації" місцевих примусово виселяють з квартир та будинків. У звільнене житло заселяються перевдягнені в цивільне російських військових. У місцевих відбирають автомобілі для використання загарбницькими військами.

Також повідомляється, що з херсонських інтернатів вивезли дітей на територію Криму. Наразі діти розміщені на базі однієї з психіатричних лікарень Сімферополя. Також у Крим перевезли ув’язнених херсонської колонії.

До того ж, за даними розвідки, місцевих жителів попереджають, що всі причали, навіть невеликі сільські, мають бути порожніми. У разі знаходження будь-яких плавзасобів, їх знищать або конфіскують.

Зазначається, що протягом кількох останніх тижнів йде переселення колаборантів та представників окупаційної адміністрації до пансіонатів, що розташовані на Арабатській Стрілці. Власників баз відпочинку примушують їх розселяти. Крім того, російські військові самостійно шукають вільні приміщення для розселення.

ГУР повідомляє, що окупанти активно використовують дорогу через Арабатську Стрілку між Кримом та Херсонською областю. До 24 лютого зазначена дорога не використовувалась, так як була перекопана та мала рви. Після початку агресії інженерні підрозділи РФ відновили ґрунтову дорогу та транспортне сполучення, що дозволило зменшити маршрут з окупованого Криму до Херсонської, а в подальшому і Донецької областей орієнтовно на 120 км.

Статьи по теме
Масованими обстрілами Росія намагається підірвати оборонну промисловість України, — ISW
Масованими обстрілами Росія намагається підірвати оборонну промисловість України, — ISW

Російські удари по українських енергетичних об’єктах можуть бути спрямовані, щоб підірвати український оборонно-промисловий потенціал.
23.03 — 177

Росія не готує операцію з оточення Харкова, - ISW
Росія не готує операцію з оточення Харкова, - ISW

Ймовірна наступальна операція російських військ для захоплення Харкова, матиме серйозні проблеми як для російських сил, відповідальних за її проведення, так і для загальної російської кампанії в Україні. Наразі ознак підготовки такої операції військами агресора відсутні.
23.03 — 168

Британська розвідка: Росія намагається зберегти залишки свого флоту у Чорному морі
Британська розвідка: Росія намагається зберегти залишки свого флоту у Чорному морі

Міноборони РФ призупиняє операції російських кораблів в східній частині акваторії Чорного моря, щоб зберегти залишки свого флоту. Натомість ворог шукає способи зберегти Чорноморський флот РФ.
19.03 — 186