Контракти.ua

509  —  03.11.22
Росія та Білорусь розпочали підготовку до спільних навчань "Щит Союзу-2023" – Міноборони РБ
Росія та Білорусь розпочали підготовку до спільних навчань

Мінськ повідомив про підготовку до спільних із Москвою військових навчань.

Білорусь та Росія розпочали підготовку до проведення спільного оперативного військового навчання "Щит Союзу-2023". Пише ТСН. 

Про це повідомив міністр оборони Білорусі Віктор Хренін, пишуть пропагандистські ЗМІ РФ.

"Обговоримо основи задуму спільного оперативного навчання Збройних сил Російської Федерації та Республіки Білорусь "Щит Союзу - 2023", який стане головним заходом спільної підготовки органів військового управління та військ наступного року", - сказав він під час засідання колегії Міноборони Білорусії та Російської Федерації в режимі відеоконференцзв'язку.

Спільне угруповання військ РФ та Білорусі

Президент Росії Володимир Путін і самопроголошений лідер Білорусі Олександр Лукашенко домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ. Лукашенко заявив про військову загрозу для своєї країни і звинуватив Україну в підготовці наступу.

Також Лукашенко заявив, що Захід нібито розглядає "варіанти можливої агресії проти Білорусі", зокрема і застосування ядерної зброї.

Після цього очільник міноборони Білорусі Віктор Хренін записав відеозвернення, в якому запевнив, що його країна не хоче воювати "ні з литовцями, ні з поляками, ні тим більше з українцями".

Пізніше Росія почала перекидати до Білорусі військові літаки та гелікоптери для регіонального угруповання військ.

В Об'єднаних сил ЗСУ зазначили, що Україна постійно готується до ймовірного наступу з боку Білорусі. Проте для наступу з Білорусі на Україну потрібно близько 50-70 тисяч військовослужбовців.