Контракти.ua

533  —  30.10.22
Україна отримала перевагу в артилерії над окупантами на півдні – NYT
Україна отримала перевагу в артилерії над окупантами на півдні – NYT

На півдні Херсонської області Україна тепер має перевагу у дальності та точності наведення артилерії, ракет та безпілотників. Тепер вдається знищувати те, що було критично важливим активом Росії.

Про це йдеться в матеріалі The New York Times.

Війна в Україні велася в основному повітрям, із застосуванням артилерії, ракет і безпілотників. І протягом кількох місяців Росія мала перевагу та обстрілювала українські міста, селища та військові об'єкти з позицій, що знаходяться далеко за межами досяжності української зброї.

Але останніми місяцями ситуація на лінії фронту на півдні України змінилася. За словами командирів та військових аналітиків, завдяки потужній західній зброї та смертоносним, саморобним безпілотникам Україна тепер має артилерійську перевагу у цьому районі.

Україна зараз має перевагу за дальністю та високоточністю у ракет. Мова йде про артилерійські снаряди - класом озброєнь, якого в арсеналі Росії значною мірою не вистачає. Українські солдати виводять з ладу бронетехніку вартістю на мільйони доларів. Для цього використовують дешевші, саморобні та досконаліші безпілотники, які були надані США та союзниками.

Російські збройні сили залишаються грізною силою з крилатими ракетами, значною армією та мільйонами артилерійських снарядів, хоча і неточними. Російські командири кажуть, що щойно завершилася мобілізація, яка додасть на поле бою 300000 солдатів, хоча багато хто з них буде погано навченими і погано екіпірованими.

Зростаюча перевага України в артилерії, що різко контрастує з бойовими діями по всій країні влітку, коли Росія обстрілювала українські позиції мінометним і артилерійським вогнем, дозволила повільно просуватися на південь до стратегічного міста Херсона. Зараз у Херсоні українське командування каже, що сторони стріляють приблизно рівною кількістю снарядів, але українські удари не лише б'ють далеко, а й точніші. Все це через ракети, які мають супутникове наведення та артилерійські снаряди, які надані партнерами України.

Статьи по теме
Погані новини для росіян: на Курщині починається нова операція ЗСУ
Погані новини для росіян: на Курщині починається нова операція ЗСУ

Керівник ЦПД РНБО зазначив, що через небажання Кремля закінчити війну, росіяни будуть гинути вже на своїй землі.
16.09 — 352

У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 181

Коли Україна вступить до ЄС: Шмигаль заінтригував заявою
Коли Україна вступить до ЄС: Шмигаль заінтригував заявою

Голова уряду наголосив, що вступ до Євросоюзу має бути невід’ємною частиною справедливого миру.
13.09 — 268