Контракти.ua

449  —  26.10.22
Мобільні оператори пояснили , чому зникає зв'язок та інтернет
Мобільні оператори пояснили , чому зникає зв'язок та інтернет

Мобільні оператори Vodafone, lifecell та Київстар, пояснили, чому під час відключень світла у них почав зникати як голосовий звʼязок, так і мобільний інтернет.

Про це йдеться у відповіді операторів на запит Liga.Tech.

Так, згідно із роз'ясненням, через відключення електроенергії базові станції втрачають живлення, а оператори не встигають доставити всюди генератори.

"Це пов'язано з тим, що доставлення альтернативних елементів живлення одночасно до великої кількості базових станцій та технічних майданчиків потребує часу", - йдеться у відповіді.

Робота обладнання мобільного звʼязку та інтернету залежить від електропостачання. Усі базові станції оснащені резервними джерелами живлення. Це батареї, які автоматично вмикаються, коли припиняється централізоване електроживлення. У середньому вони можуть забезпечувати роботу протягом чотирьох-пʼяти годин після вимкнення електроенергії, пояснюють оператори.

Якщо відбувається прогнозоване відключення або короткострокова відсутність живлення, мобільна мережа автоматично переходить на резервні джерела і продовжує працювати. Якщо за цей час живлення не з’являється – доводиться переходити на генератори.

Оператори, мають великий парк таких дизель-генераторів. Однак, якщо відключення електроенергії є тривалими й масштабними та охоплюють одночасно різні райони, міста чи села, абоненти можуть відчувати складнощі зі зв'язком та інтернетом.

Статьи по теме
Нова пошта займатиметься генерацією електроенергії
Нова пошта займатиметься генерацією електроенергії

Група компаній Nova, якій належить і поштовий оператор "Нова пошта", створила компанію Нова Енерджи, яка займатиметься генерацією енергії на регулярній основі.
12.04 — 117

Змінено правила зміни мобільного оператора зі збереженням номера
Змінено правила зміни мобільного оператора зі збереженням номера

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, затвердила зміни до порядку надання послуг перенесення номерів при переході до іншого мобільного оператора.
12.03 — 248

Як не натрапити на шахраїв в інтернеті
Як не натрапити на шахраїв в інтернеті

Навіть під час війни в Україні продовжують діяти шахраї. Громадянам слід бути пильними, щоб не стати жертвою аферистів під час продажу товарів в інтернеті.
10.03 — 199