Контракти.ua

460  —  26.10.22
У вишах РФ викладатимуть «російську ідеологію» - ЗМІ
У вишах РФ викладатимуть «російську ідеологію» - ЗМІ

Наступного року у програмі російських вишів очікується поява "ідеологічної дисципліни", суть якої в кремлі описали так: "Захід загниває, а у нас - велике майбутнє".

Про це пише Медуза з посиланням на джерела в адміністрації президента рф і на співробітників російських вишів.

За інформацією видання, новий предмет – це аналог радянського "наукового комунізму". Програму для нього розробить товариство "Знание". Передбачається, що студенти негуманітарних спеціальностей вивчатимуть дисципліну один рік, гуманітарії - кілька років, а історики та політологи - протягом усього навчання.

"Ідеологічний курс" буде розбито на чотири блоки: "історичний", "культурний код", "Росія у світі" та "образ майбутнього". Точний зміст блоків поки що невідомий, але всі куратори (зокрема, директор Ермітажу Михайло Піотровський і помічник президента РФ Володимир Мединський) лояльні до чинної російської влади.

"Молоді люди мають розуміти ідеологію: куди йде Росія і навіщо", - так одне з джерел пояснило "Медузі" причину появи нового предмета. Співрозмовники видання не виключають, що нова дисципліна також "допоможе остаточно зачистити російські виші від ліберальних викладачів".

Нагадаємо, у серпні в Міносвіти Росії оголосили, що з нового навчального року кожний понеділок у школах починатиметься з позакласного заняття "Розмови про важливе" на теми, "пов'язані з ключовими аспектами життя людини в сучасній Росії". У методичках до цих уроків йдеться про "подвиги" російських військових в Україні та оспівується "служіння батьківщині".

Уже в середині вересня почали з'являтися повідомлення про погрози батькам школярів за відмову від участі їхніх дітей у "Розмовах про важливе". Вчителі лякають батьків поганим ставленням до їхніх дітей та можливим виключенням зі школи.

Статьи по теме
Член Ради директорів МВФ виступив проти візиту місії фонду до Росії
Член Ради директорів МВФ виступив проти візиту місії фонду до Росії

Глава Центробанку Естонії приєднався до групи міністрів фінансів європейських країн, котрі розкритикували план Міжнародного валютного фонду відновити огляд російської економіки вперше після вторгнення в Україну.
17.09 — 211

Спецслужби США вважають, що російська мережа RT схиляла американців до підтримки Трампа, – Reuters
Спецслужби США вважають, що російська мережа RT схиляла американців до підтримки Трампа, – Reuters

Мережа американських блогерів, створена за участю російського державного телеканалу RT, намагалася вплинути на виборців у США, щоб переконати їх віддати перевагу на виборах президента кандидату від республіканців Дональду Трампу.
07.09 — 181

Путін лякає Захід глобальною війною за дозвіл Україні бити по РФ
Путін лякає Захід глобальною війною за дозвіл Україні бити по РФ

Російський диктатор Володимир Путін попередив, що країни-члени НАТО в Європі "грають з вогнем", коли припускають імовірність України завдавати ударів із західної зброї по території РФ.
29.05 — 407