Контракти.ua

627  —  26.10.22
Російських студентів змусять вивчати предмет про "велике майбутнє" РФ, - "Медуза"
Російських студентів змусять вивчати предмет про

У наступному навчальному році в російських вишах з'явиться ідеологічний предмет, який має переконати студентів у "великому майбутньому Росії" та "загниваючому Заході".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання "Медуза".

Джерела "Медузи", близькі до Кремля, пояснюють ініціативу тим, що молоді люди мають розуміти, куди й навіщо йде Росія. Причому займаються розробкою нового предмета прямо з адміністрації президента РФ.

Передбачається, що він з'явиться у вишах уже наступного навчального року. За планом Кремля, студенти негуманітарних спеціальностей вивчатимуть його один рік, гуманітарії - кілька років, а історики та політологи - протягом усього часу навчання.

Очікується, що основні контури такого предмета представлять на жовтневій конференції товариства "Знання", що відбудеться у Сочі. Вони у свою чергу точно відповідатимуть консервативній ідеології, яка подобається президенту Володимиру Путіну.

"Захід загниває, він постійно гадив Росії, але його час минув, у нас велике майбутнє, багата історія та культура, треба користуватися кризовим моментом і отримувати від нього все", - описав вміст ідеологічного курсу один зі співрозмовників.

Окрім того, очікується, що його впровадження допоможе Кремлю зачистити вищі навчальні заклади від ліберальних викладачів.

Нагадаємо, раніше "Медуза" писала, що в Росії можуть запровадити "виїзні візи" для чоловіків.

Статьи по теме
У російській
У російській "еліті" є розуміння поразки у війні після відступу з Херсона, - "Медуза"

Відступ із Херсона став дуже болючою подією для російських "еліт". У Кремлі поки що налаштовані більш оптимістично.
19.11.22 — 763

Вплив ідеолога
Вплив ідеолога "руского міра" Дугіна на Путіна зріс, - "Медуза"

Вплив ідеолога "руского міра" Олександр Дугіна на президента РФ Володимира Путіна зріс після смерті його дочки Дарії Дугіної. Наразі момент публіцист фашистського штибу допомагає сформулювати російську ідеологію.
04.11.22 — 600

Москва достроково зупинила мобілізацію через антипутінський тренд, -
Москва достроково зупинила мобілізацію через антипутінський тренд, - "Медуза"

Москва стала одним з перших російських регіонів, який вирішив зупинити мобілізацію до завершення її термінів. Причина - чіткий антипутінський тренд у настроях москвичів.
19.10.22 — 620