Контракти.ua

498  —  25.10.22
По всій Україні обмежили постачання електроенергії для промисловості
По всій Україні обмежили постачання електроенергії для промисловості

Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" вимушено застосував графіки обмеження електроспоживання та потужності для промислових споживачів в усіх регіонах України. Це зроблено для стабілізації роботи енергосистеми.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу "Укренерго".

"Примусові обмеження споживачів електроенергії - повністю контрольований захід, який дозволяє знизити навантаження на електромережі та дає можливість збалансувати роботу енергосистеми", - йдеться в повідомленні.

В "Укренерго" зазначили, що свідоме зниження споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього піку споживання (6:00-11:00 та 17:00-13:00), зменшує ризик перевантаження в мережах та застосування обмежень споживачів.

"Просимо споживачів свідомо та ощадливо підходити до споживання електроенергії, не вмикати в мережу одночасно два або більше потужних електроприладів, а також за можливості перенести користування деякими з них на нічний період (пральні машини, бойлери, обігрівачі тощо)", - додали в компанії.

Статьи по теме
Нова пошта займатиметься генерацією електроенергії
Нова пошта займатиметься генерацією електроенергії

Група компаній Nova, якій належить і поштовий оператор "Нова пошта", створила компанію Нова Енерджи, яка займатиметься генерацією енергії на регулярній основі.
12.04 — 310

Україна надала аварійну допомогу енергосистемі Польщі
Україна надала аварійну допомогу енергосистемі Польщі

У ніч на 25 грудня національна енергетична компанія Укренерго надала аварійну допомогу на запит польського оператора системи передачі PSE, отримавши від нього надлишок електроенергії,
25.12.23 — 442

Чи вистачить Україні електроенергії на початку осені: прогноз голови
Чи вистачить Україні електроенергії на початку осені: прогноз голови "Укренерго"

Ситуація в енергосистемі України стабілізувалася у зрівнянні з останніми спекотними тижнями серпня, коли "Укренерго" було змушено брати аварійну допомогу з європейських країн.
14.09.23 — 329