Контракти.ua

467  —  24.10.22
НАТО потрібно збільшити постачання всього, щоб Україна могла воювати всю зиму
НАТО потрібно збільшити постачання всього, щоб Україна могла воювати всю зиму

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянсу необхідно збільшити "постачання всього" Україні, щоб вона могла воювати всю зиму.

Про це він сказав в інтерв'ю Deutsche Welle.

За його словами, системи озброєнь, які поставили Україні союзники, "вже показали величезний вплив". Він зазначив, що військова допомога Заходу — це одна з причин, чому Росія не досягла переваги у повітрі.

"Це сталося, звичайно, передусім через уміння, рішучість українських збройних сил використовувати вже старі наявні в них радянські засоби ППО", — сказав генсек НАТО.

Столтенберг заявив, що партнери постачали Україні боєприпаси для старих радянських систем, а потім почали надавати нові — він навів приклад німецької системи IRIS-T, яка вже стоїть на бойовому чергуванні.

"Зима наближається. І це теж було основним посилом зустрічі міністрів оборони НАТО: нам необхідно збільшити постачання всього, починаючи із зимового одягу, генераторів, наметів, щоб українці змогли продовжити військові дії усю зиму", — резюмував він.

Статьи по теме
У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 181

Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території
Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території

Через заміновані території Україна щорічно втрачає 11,2 мільярда доларів, що становить 5,6% ВВП країни у 2021 році.
12.09 — 199

В ЦРУ закликали Захід не лякатись ядерних погроз Кремля
В ЦРУ закликали Захід не лякатись ядерних погроз Кремля

Директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс вважає, що західні лідери не повинні бути залякані погрозами Кремля про ядерну ескалацію.
08.09 — 164