Контракти.ua

731  —  24.10.22
Буданов: "Кримський міст – це той символ, який буде зруйнований"
Буданов:

Після того, як Україна поверне Крим, Кримський міст перестане існувати.

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Кримський міст буде зруйновано.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді".

"Можу лише сказати, що Кримський міст зазнав дуже сильних руйнувань. Цей міст – один із символів "русского мира". Крейсер "Москва" пішов на дно, Кримський міст фактично теж. Це все знаки, які говорять про те, що не так уже й довго цьому режиму залишилося", - зазначив він.

Водночас він відкинув причетність ГУР до вибуху на мосту.

"Знаєте, я ставлюся до цього не до кінця серйозно. Точно не згадаю назву, але одне з найбільших друкованих видань комуністичної партії Китаю опублікувало статтю про те, що Росія звинувачує в цьому Україну з дуже високим рівнем скепсису у цих звинуваченнях.  Кримський міст – це той символ, який буде зруйнований.  Коли повернеться Крим, цей міст перестане існувати. Ця транспортна артерія насправді нікому не потрібна", - додав Буданов.

Нагадаємо, вибух на Кримському мосту стався вранці 8 жовтня. За даними Росії, загинули 4 людей. СК РФ заявила, що організаторами вибуху є Кирило Буданов, співробітники військової розвідки України та її агентура.  За словами президента Зеленського, Україна вибух "точно не замовляла".

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк певен: вибух влаштували самі росіяни. На його думку, вибух став наслідком протистояння між ФСБівцями та російським Міноборони.

За його інформацією, ФСБ хотіла заарештувати російських генералів, а Міноборони РФ підставило ФСБ, яке відповідало за охорону моста. За словами Подоляка, говорити про можливий путч ще зарано, але в РФ назріває конфлікт між різними силовиками.

Політичний експерт Дмитро Васильєв також певен, що міст підірвали самі росіяни. На його думку, це була диверсія Міноборони РФ проти ФСБ чи ФСБ проти Міноборони.