Контракти.ua

442  —  18.10.22
Режим Лукашенка не здатний платити за боргами – Світовий банк
Режим Лукашенка не здатний платити за боргами – Світовий банк

Світовий банк перевів усі кредити Білорусі, видані його основним кредитним підрозділом, у розряд таких, що не обслуговуються. Розмір прострочених платежів досяг 68,43 млн доларів.

Про це повідомляє Reuters .

Рішення торкнулося всіх кредитів Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР), наданих Білорусі або гарантованих нею. Непогашена основна сума боргу Білорусі сягає 967 млн доларів.

Банк зупинив усі програми у Білорусі 2 березня та не схвалював нові кредити країні з травня 2020 року.

Білорусь намагалася провести деякі платежі з єврооблігацій у білоруських рублях, оскільки західні санкції, запроваджені після вторгнення Росії в Україну, обмежують можливості Мінська щодо операцій з іноземною валютою.

МБРР призупинив усі програми в Росії та Білорусі на початку березня після вторгнення Росії в Україну 24 лютого і того, що він назвав "бойовими діями проти народу України".

Банк вже припинив схвалювати будь-які нові кредити Білорусі в середині 2020 року, коли Сполучені Штати запровадили санкції проти країни через спірні президентські вибори.

Спалах військової активності в Білорусі минулого тижня викликав побоювання, що Олександр Лукашенко може направити свою армію на підтримку безуспішних військових дій Росії в Україні.

Статьи по теме
Військова допомога США сприятиме Україні здійснити контрнаступ у 2025 році, — Салліван
Військова допомога США сприятиме Україні здійснити контрнаступ у 2025 році, — Салліван

Радник президента США з національної безпеки впевнений, що поставки озброєння, схвалені Конгресом, можуть допомогти Україні зупинити російський наступ.
05.05 — 318

НАТО визначило
НАТО визначило "червоні лінії" для вступу у війну України з РФ, - ЗМІ

НАТО вкрай конфіденційно та неофіційно визначило принаймні дві "червоні лінії", за якими можливе пряме втручання Альянсу у війну в Україні.
05.05 — 291

Кремль створює підґрунтя для нападу на Молдову - ISW
Кремль створює підґрунтя для нападу на Молдову - ISW

У Молдові проросійські діячі продовжують створювати умови для виправдання можливої майбутньої агресії РФ.
20.04 — 310