Контракти.ua

5005  —  15.10.22
У Києві можуть вимкнути електроенергію: коли і скільки часу не буде світла
У Києві можуть вимкнути електроенергію: коли і скільки часу не буде світла

З високою ймовірністю відключення електроенергії відбудуться в пікові години.

Енергетичний об'єкт на Київщині, куди влучила російська ракета 15 жовтня, зазнав значних руйнувань, через що у столиці можуть запровадити віялові відключення. Пише ТСН. 

Про це інформує ДТЕК Київські електромережі.

"Станом на 15 жовтня, з високою ймовірністю ці відключення відбудуться в пікові години - зранку до 13 години та ввечері з 18:00 до 23:00. Через складність пошкоджень інфраструктури, відключення можуть відбуватися більше, ніж 4 години. Точний термін відключення буде залежати від стану енергосистеми та розпоряджень НЕК Укренерго", - йдеться у повідомленні.

У компанії наголошують, список вулиць, котрих стосується відключення, буде розміщений на сайті та соцмережах ДТЕК Київські електромережі.

Аби не прийшлося вимикати світло, мешканців Києва закликають споживати електроенергію помірно – вмикати енергоємні прилади по черзі, а також максимально знизити споживання електроенергії ввечері з 18:00 до 23:00.

Генеральний директор Yasno Сергій Коваленко підкреслив, що мешканці Києва повинні скоротити споживання електроенергії на 35-40%.

"Сьогодні черговий важкий для енергетики день. Тому прошу сьогодні перейти в режим максимальной економії споживання. Наша ціль для всього міста Київ - 35-40% скорочення! Персональне прохання до бізнесів: повимикайте рекламу світову, як внутрішню так і вуличну", - додав він.

Росія влучила в об'єкт енергетичної інфраструктури 15 жовтня

Вранці 15 жовня країна-агресорка Російська Федерація завдала ракетного удару по Київській області. Перед цим була оголошена масштабна повітряна тривога в Україні. У НЕК "Укренерго" повідомили, що ракета потрапила в об'єкт критичної інфрастурктури, в результаті чого він зазнав тяжких руйнувань.

В ОВА поінформували, що жертв в результаті ворожої атаки немає. За словами голови Київської ОВА, відповідні служби зафіксували наслідки та обставини атаки.

Варто зазначити, що російська армія від 10 жовтня активізувала удари ракетами по українських містах. Лише 10 жовтня окупанти РФ випустили понад 80 ракет, половину з яких вдалося збити ППО.