Контракти.ua

481  —  14.10.22
Через війну втрачено 20% промислового виробництва яєць
Через війну втрачено 20% промислового виробництва яєць

Внаслідок російської збройної агресії проти України було втрачено близько 20% промислового виробництва яєць в Україні.

Про це йдеться у статті ЕП.

Так, потужності низки великих виробників були зруйновані або опинилися в окупації через повномасштабну війну. Через бойові дії припинили свою діяльність та значно скоротили виробництво такі підприємства як "Дмитрівська птахофабрика" на Донеччині та філія "Богодухівської птахофабрики" на Харківщині.

Крім того, на тимчасово окупованій Херсонщині знаходиться птахокомплекс "Чорнобаївський" (входить в "Авангард"), який був одним з найбільших виробників яєць в Україні, кажуть в "Союзі птахівників України". "Авангард" також втратив своє поголів’я курей та потужності й в інших областях.

"На окупованих територіях залишилось ще декілька потужних виробників, інші знаходяться на лінії бойових дій або постраждали на деокупованих територіях. За нашими підрахунками, внаслідок цього втрачено близько 20% промислового виробництва яєць", – розповідає директор Союзу птахівників України Сергій Карпенко.

Як наслідок, декілька тижнів тому постачальники яєць почали стрімко підвищувати гуртові ціни на цю продукцію – на понад 60%. Таким чином ціна десятка яєць у магазинах з 32 грн наприкінці серпня зросла до 70 грн на початок жовтня.

Статьи по теме
Бізнес потребує пом’якшення валютних обмежень – опитування
Бізнес потребує пом’якшення валютних обмежень – опитування

Європейська бізнес-асоціація провела опитування бізнесу та виявила актуальні потреби щодо помʼякшення валютних обмежень.
16.09 — 132

Росія змінила тактику ударів по українській енергетиці – FT
Росія змінила тактику ударів по українській енергетиці – FT

Росія змінила тактику атак по енергоінфраструктурі України, використовуючи високоточні ракети для знищення електростанцій у менш захищених, ніж Київ, районах. Деякі об'єкти не зможуть повністю відновити до наступної зими.
08.04 — 276

(Не)жіночі професії. Як війна в Україні змінила ринок праці
(Не)жіночі професії. Як війна в Україні змінила ринок праці

Від початку повномасштабної війни у багатьох сферах ринку праці України спостерігається дефіцит кадрів. Особливо не вистачає спеціалістів професій, які зазвичай вважалися "чоловічими". Проте роботодавці готові залучати жінок на нетипові посади, а українки активніше відгукуються на такі вакансії та проходять перекваліфікацію.
23.02 — 356