Контракти.ua

519  —  14.10.22
Дохід РФ від експорту нафти скоротився до найнижчого показника за рік, - ЗМІ
Дохід РФ від експорту нафти скоротився до найнижчого показника за рік, - ЗМІ

Доходи Росії від продажу нафти у вересні впали до найнижчого показника за рік. Загалом вони скоротились до 15,3 мільярда доларів на місяць.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Як повідомляє видання, сума на 17,3% менша, порівняно з попереднім місяцем. Агенство оцінило, що падіння експорту сирої нафти на 260 тисяч барелів на день сприяло найрізкішому падінню доходів РФ цього року.

Проте доходи і досі були вищими, ніж середньомісячний дохід у 2021 році. У вересні щоденні потоки сирої нафти та продуктів з РФ до Європейського союзу скоротилися на 390 тис. барелів.

Ще одним ударом по доходах Росії стало зниження цін на нафту. За даними Мінфіну РФ, у вересні середня ціна на еталонну нафту марки Urals впала на 8,7% порівняно з місяцем раніше.

Нагадаємо, що Мінфін США запропонував варіант граничної ціни на російську нафту.

Країни G7 - Великобританія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та США - планують запровадити стелю цін на російську нафту з 5 грудня, на нафтопродукти - з 5 лютого 2023 року.

Низка великих світових економік розглядають можливість приєднання до плану G7 щодо обмеження цін на російську нафту. Зокрема серед них може бути Індія.

Статьи по теме
Нижче за рівень можливого ліміту. Ціни на російську нафту впали до 52 доларів, - ЗМІ
Нижче за рівень можливого ліміту. Ціни на російську нафту впали до 52 доларів, - ЗМІ

Ціни на російську нафту сорту Urals впали до 51,96 долара за барель. Це нижче того рівня, який країни ЄС обговорюють у рамках запровадження ліміту цін.
30.11.22 — 689

Україна планує підвищити плату за транзит нафти
Україна планує підвищити плату за транзит нафти "Дружбою" після ударів Росії, - ЗМІ

Україна планує підвищити плату за транзит російської нафти нафтопроводом "Дружба" до Європи наступного року. Причиною для цього називають регулярні атаки РФ на українську енергосистему.
23.11.22 — 498