Контракти.ua

785  —  12.10.22
Чому командувачем військ РФ в Україні став Суровікін: пояснення від британської розвідки
Чому командувачем військ РФ в Україні став Суровікін: пояснення від британської розвідки

Чому Сергій Суровікін став командувачем військ РФ в Україні - думка розвідки Британії.

Як пише FrontNews, британська розвідка вважає, що призначення Сергія Суровікіна командувачем військ РФ в Україні відображає бажання російської спільноти національної безпеки покращити проведення війни на території України. Саме про це йдеться в огляді розвідки британського Міністерства оборони 11 жовтня 2022 року. Пише ТСН. 

За даними розвідки, Росія протягом більшої частини війни, ймовірно, не мала єдиного польового командувача силами РФ. Хоча генерал Олександр Дворніков і обіймав цю посаду від квітня до серпня 2022 року, однак незрозуміло, чи він міг ефективно контролювати досить розрізнені і конкурувальні угруповання армії Росії.

У повідомленні йдеться: "Призначення Суровікіна, ймовірно, відображає бажання російського співтовариства національної безпеки покращити проведення війни. Однак йому, найімовірніше, доведеться конкурувати з дедалі більш роздробленим Міноборони Росії, яке не має достатніх ресурсів для досягнення політичних цілей, поставлених в Україні".

Нагадаємо, що Сергій Суровікін був призначений командувачем військ РФ в Україні 8 жовтня 2022 року, а до цього він командував Повітряно-космічними силами Росії та південним угрупованням російських військ в Україні.