Контракти.ua

895  —  10.10.22
Міноборони РФ намагається виправитися у відповідь на критику Кремля, - ISW
Міноборони РФ намагається виправитися у відповідь на критику Кремля, - ISW

Міноборони Росії намагається виправитися у відповідь на критику Кремля та інших силових блоків щодо недостатнього інформування про стан справ армії на фронті.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначають аналітики, відомство міністра оборони РФ Сергія Шойгу у своїх зведеннях почало включати подробиці про ймовірну тактику ЗСУ.

При цьому російські військкори в суботу заявили, що українські війська продовжували контрнаступальні операції на Кремінському напрямку, коли Міноборони Росії стверджувало, що російські війська відбили спробу ЗСУ форсувати річку в невстановленому місці.

Нагадаємо, аналітики ISW заявили, що глава Чечні Рамзан Кадиров і "кухар Путіна" Євген Пригожин критикують військове командування РФ. Це свою чергу підриває авторитет Путіна.

Також РБК-Україна писала, що президент РФ Володимир Путін розмірковує над звільненням міністра оборони Сергія Шойгу та перекладенням на нього вини за поразку у війні.

Статьи по теме
Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW
Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у випадку, якщо ЗСУ зможуть ефективно їм протистояти.
20.04 — 287

Теракт у Підмосков'ї організувала
Теракт у Підмосков'ї організувала "Ісламська держава", Україна не причетна, - ISW

Терористична атака бойовиків "Ісламської держави Хорасан" на московський торговельний центр "Крокус Сіті Холл" є помітним провалом роботи розвідки та правоохоронних органів РФ. Характер атаки свідчить про причетність до інциденту виключно ісламських терористів, жодних ознак причетності України не виявлено.
27.03 — 310

Кадиров знайшов у Росії ознаки фашизму і заявив про готовність з ним боротись, - ISW
Кадиров знайшов у Росії ознаки фашизму і заявив про готовність з ним боротись, - ISW

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив про "заклики до фашистських методів", що пролунали всередині Росії після теракту в підмосковному "Крокус Сіті Хол", і пригрозив тим, хто їх розповсюджує, "короткою розмовою".
26.03 — 1020