Контракти.ua

449  —  08.10.22
Росія від початку війни “подарувала” українській армії понад тисячу одиниць важкого озброєння - командир Грузинського легіону
Росія від початку війни “подарувала” українській армії понад тисячу одиниць важкого озброєння - командир Грузинського легіону

Росія стала другим постачальником зброї та техніки для української армії після США. Загалом, Україна від початку війни захватила понад тисячу одиниць техніки армії РФ.

Росія негласно стала одним з найбільших постачальників зброї та техніки для українських військових. ЗСУ від початку війни захопили понад 400 трофейних танків та практично тисячу бронемашин різного типу. Пише ТСН. 

Про це в інтерв’ю радіо “НВ” розповів командир Грузинського легіону Мамука Мамулашвілі.

“Можна саркастично сказати, росіянами було поставлено багато озброєнь для української армії. Я сказав би, після Сполучених Штатів, Росія сьогодні другий постачальник озброєнь української армії”, — наголосив Мамулашвілі.

Зазначимо, що станом на кінець вересня українські військові захопили більше тисячі одиниць різного озброєння окупантів. Серед яких: понад 400 танків, порядка 700 бронемашин різного типу, а також 170 артиллерийских систем.

Контрнаступ ЗСУ

Українські військові станом на 7 жовтня продовжують контрнаступ відразу на двох напрямках: в Харьківській та Херсонській областях. Деокупують території також і на Луганщині. Водночас окупанти роблять активні спроби зламати українську оборону по лінії Горлівка – Бахмут –Піски. Проте особливого успіху противник не має.