Контракти.ua

421  —  06.10.22
МВФ погіршив прогноз для світової економіки
МВФ погіршив прогноз для світової економіки

Наслідки пандемії, а також війни Росії проти України продовжать негативно відображатися на глобальному економічному зростанні, що найбільше зачепить принаймні третину світової економіки впродовж цього й наступного років.

Про це заявила в четвер директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва під час виступу в Джорджтаунському університеті в Вашингтоні перед осінніми зборами МВФ і Світового банку, повідомляє Укрінформ.

«З жовтня минулого року ми тричі знижували наші прогнози (для світової економіки – ред.). Минулого разу ми довели зростання у 2022-му лише до 3,2%, а у 2023-му – до 2,9%», - окреслила останні тенденції глава Фонду.

Вона зауважила, що оновлені цифри будуть визначені у прогнозі «Перспективи світової економіки», який МВФ традиційно оприлюднить на осінніх зборах вже наступного тижня. Однак, за її словами, очікування економічного зростання на наступний рік знизяться ще більше.

«Ми також позначимо, що зростають і ризики рецесії»,- додала Георгієва.

Директор-розпорядник МВФ також зазначила, що принаймні «одна третина світової економіки зазнає скорочення впродовж щонайменше двох кварталів поспіль цього та наступного року». І навіть у країнах, де зростання залишатиметься позитивним, «для сотень мільйонів людей це буде схоже на рецесію, оскільки інфляція з’їдатиме реальні доходи», - наголосила Георгієва.

Статьи по теме
ВВП України у серпні зріс на 3,5%
ВВП України у серпні зріс на 3,5%

У серпні 2024 року внутрішній валовий продукт України зріс на 3,5% порівняно з відповідним періодом торік.
18.09 — 168

Рада підтримала збільшення бюджету на 500 мільярдів для військових потреб
Рада підтримала збільшення бюджету на 500 мільярдів для військових потреб

Верховна Рада ухвалила в цілому закон про збільшення бюджету на 2024 рік на 500 млрд грн на військові потреби.
18.09 — 141

Комітет Ради підтримав підвищення податків
Комітет Ради підтримав підвищення податків

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради схвалив проєкт змін до Податкового кодексу. Крім населення підвищений податок платитимуть банки.
16.09 — 219