Контракти.ua

502  —  06.10.22
Путін сподівається, що "генерал Зима" врятує його армію від поразки в Україні – Боррель
Путін сподівається, що

Російський диктатор Володимир Путін чекає на зиму, яка, на його думку, допоможе врятувати російську армію від поразки в Україні.

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель висловив думку, що очільник Кремля Путін чекає на зиму, щоб більше тиснути на Захід, шантажуючи газом. Пише ТСН. 

Про це головний дипломат ЄС сказав під час виступу у Європарламенті.

"Путін вважає, що демократії слабкі, що системи громадської думки не витримають холодної зими. Він чекає на прихід "генерала Зими", який завжди у підсумку рятував російську армію. Він чекає холоду, перебоїв з постачанням газу, високих цін і низьких температур, щоб підірвати нашу волю і надалі підтримувати Україну. Це місце, де можна попросити європейців зрозуміти, що стоїть на кону. Тому що наша підтримка України - це не просто питання щедрості", - заявив він.

Боррель завпевнив, що підтримка України Європейським союзом повинна бути незмінною. Оскільки, як він пояснив, "безпека України нерозривно пов'язана з нашою безпекою. Від того, що там вирішується, залежить і наше майбутнє".

Голова дипломатії ЄС наголосив, що єдиний спосіб забезпечення миру - це повернуті українські території.

"Для забезпечення миру Україні має бути повернута її територіальна цілісність і повний суверенітет; Росія має бути змушена визнати свою політичну і моральну відповідальність за війну, заплатити за відбудову і відповісти за людські злочини, які там відбулися", - зауважив він.

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан заявив, що ЄС має дати "рішучу військову відповідь", якщо РФ застосує ядерну зброю проти України.

Статьи по теме
Путін сподівається вичерпати терпіння Заходу, а Україна у військовому плані ще не все втратила - The WP
Путін сподівається вичерпати терпіння Заходу, а Україна у військовому плані ще не все втратила - The WP

США та їхні союзники повинні працювати над тим, щоб Україна перемогла, пише видання.
14.11.23 — 348

Путін сподівається лише на диво: експерт розповів, що чекає на Росію після поразки у війні
Путін сподівається лише на диво: експерт розповів, що чекає на Росію після поразки у війні

Військово-політичний експерт вважає, що Путін вже сьогодні усвідомлює майбутню поразку у війні проти України, однак ще сподівається на диво.
10.03.23 — 590

Путін сподівається, що його
Путін сподівається, що його "спецоперацію" в Україні врятує холодна зима – Reuters

Суворий зимовий клімат уже допомагав Росії досягати військових цілей ― наприклад, під час війни з Наполеоном чи у протистоянні Гітлеру.
25.08.22 — 753