Контракти.ua

1146  —  04.10.22
Підтримка вступу до НАТО серед українців зросла до максимуму за історію спостережень
Підтримка вступу до НАТО серед українців зросла до максимуму за історію спостережень

Якби референдум про вступ до НАТО відбувся на початку жовтня цю ініціативу підтримали б 83% українців, проти - 4%, не проголосували б 9%. Підтримка вступу до Альянсу - найвища за історію спостережень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Як зазначають соціологи, у червні 2022 підтримували вступ до НАТО 76% українців.

Крім того, 86% опитаних підтримали б вступ України до Євросоюзу у разі проведення референдуму (проти - 3%, не проголосували б - 7%). Підтримка вступу до ЄС одностайна серед представників усіх макрорегіонів та вікових груп.

Опитування проведено 1-2 жовтня 2022 року по всій Україні за винятком тимчасово окупованих Росією територій Криму і Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", у середині червня 2022 року 87% опитаних підтримали б вступ України до Євросоюзу у разі проведення референдуму. За вступ до НАТО проголосували б 76% респондентів.