Контракти.ua

4030  —  02.10.22
Учені дізналися, який астероїд може повністю знищити Землю
Учені дізналися, який астероїд може повністю знищити Землю

Якщо на Землю впаде такий самий астероїд, який спричинив зникнення динозаврів, то люди точно зникнуть. А сама планета знову витримає сильний удар.

Вчені вважають, що до такого сумного для Землі результату може призвести лише удар космічного каменя, який матиме розмір планети. Але, з іншого боку, схожа подія вже відбувалася в ранній історії Землі, і планета майже не постраждала. Пише ТСН. 

Про це пише Live Science.

Згідно з теорією, яка існує, приблизно 4,5 млрд років тому в Землю врізалася планета, яка за розмірами нагадувала Марс (діаметр Червоної планети трохи більше 6700 км, а діаметр Землі — трохи більше 12 700 км). У результаті зіткнення в космос, як вважається, були викинуті уламки, з яких згодом сформувався Місяць.

"Цей об'єкт був у 600 разів більший за астероїд, який убив динозаврів, і тим не менш Земля вижила. Можливо, більший об'єкт і міг би розколоти нашу планету на частини", — сказав Браян Тун із Університету штату Колорадо.

Із іншого боку, багато вчених сходяться на думці, що для того, щоб знищити людство, вистачить і астероїда діаметром 10 км. Це призвело б до вимирання більшості живих істот на планеті.

Нагадаємо, 20 серпня астероїд, який більший за єгипетські піраміди у Гізі, вперше за понад 100 років пролетів поряд із Землею.