Контракти.ua

1099  —  01.10.22
Російським правоохоронцям заборонили залишати країну, - ЗМІ
Російським правоохоронцям заборонили залишати країну, - ЗМІ

У Росії поліцейським заборонили виїжджати за кордон на тлі мобілізації. А правоохоронці, які мають допуск до держтаємниці, мають здати закордонні паспорти.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на російські ЗМІ.

Як стверджує російське видання "База", розпорядження про заборону виїзду було підписано 23 вересня. Заборона діє щодо всього особового складу та керівництва МВС, включаючи жінок.

Поліцейським не можна виїжджати навіть у 15 країн, які раніше рекомендували силовикам для відвідування. Йдеться про Абхазію, Азербайджан, Вірменію, Білорусь, В'єтнам, Казахстан, Киргизстан, Китай, Таїланд, Кубу, Таджикистан, Туреччину, Туркменістан, Узбекистан і Південну Осетію.

Тепер тим, у кого раніше було погоджено закордонний відпочинок, потрібно надати копії квитків та броні готелів, які було зроблено до 21 вересня.

Як пише видання, це навіть не гарантує можливості виїзду. Однією зі співробітниць правоохоронних органів РФ заборонили виїзд, незважаючи на броні квитків та готелів.

Нагадаємо, після оголошення російським президентом Путіним про мобілізацію з Росії масово почали виїжджати чоловіки. Призовники біжать до сусідніх країн, зокрема до Казахстану та Грузії.

У зв'язку з цим влада РФ прийняла рішення видавати повістки чоловікам прямо на кордоні. Мобілізаційний пункт було розгорнуто на контрольно-пропускному пункті "Верхній Ларс" - російсько-грузинський кордон.

Також на тлі мобілізації у деяких містах Росії спалахнули протести. Масові акції були помічені на Кавказі.

Статьи по теме
Росія хоче підвищити податки, щоб знайти більше грошей на фінансування війни, - ЗМІ
Росія хоче підвищити податки, щоб знайти більше грошей на фінансування війни, - ЗМІ

Уряд Росії розглядає можливість підвищення податків для населення, щоб знайти більше грошей для ведення затяжної війни проти України.
13.03 — 244

Бояться ударів. Росія почала готувати військові аеродроми до можливих атак, - ЗМІ
Бояться ударів. Росія почала готувати військові аеродроми до можливих атак, - ЗМІ

Росія почала готувати свої військові аеродроми до можливих ударів. У різних регіонах РФ провели навчання.
17.02 — 656

РФ скасувала помилування для
РФ скасувала помилування для "зеків", які воюють в Україні, - ЗМІ

Росія вже більше року відправляє на війну в Україні свої ув'язнених. Раніше "зеків" заманювали помилуванням після завершення контракту, але тепер цю умову скасували.
27.01 — 484