Контракти.ua

1455  —  29.09.22
Кордони не закриють? Стало відомо про новий "компроміс" Кремля через мобілізацію
Кордони не закриють? Стало відомо про новий

Кремль може відмовитися від ідеї закрити кордони для всіх чоловіків призовного віку, але все ж таки обмежить виїзд за списками з військкоматів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Верстка".

За даними Telegram-каналу, рішення ухвалене після бурхливих обговорень між "військовим" і "мирним" крилами в Кремлі.

При цьому ідея повністю закрити виїзд для чоловіків справді обговорювалася.

"Але після бурхливих дискусій у Кремлі вирішили, що такий захід може ще більше підірвати довіру до влади у населення, яка й так помітно деморалізоване ходом повальної мобілізації", - пише "Верстка".

При цьому саме рішення про часткову мобілізацію, за словами співрозмовників Telegram-каналу, приймалося важко, і було пролобійоване "військовим крилом" у владі.

"При цьому невдоволення зростає не тільки серед населення: економічний блок уряду ("мирне крило") виступає проти жорстких заходів, що вживаються Кремлем, розчарований скандальним ходом мобілізації та відсутністю мирних переговорів між Росією та Україною, - пише "Верстка". - У результаті в Кремлі вирішили поки що не дратувати громадян ще сильніше, прислухатися до "партії миру", відмовитися від тотальної заборони на виїзд, а також боротися з перегинами під час призовної кампанії".

Нагадаємо, після оголошення президентом РФ Володимиром Путіним часткової мобілізації, чоловіки почали масово виїжджати до сусідніх країн.

При цьому у понеділок, 26 вересня, РФ направила бронетранспортер до пункту пропуску на кордоні з Грузією для того, щоб нібито не допустити "прорив кордону".

Також у Тюмені аеропорт Рощино заборонив росіянам, які отримали повістку, покидати кордони Росії. Таке ж обмеження запровадив аеропорт Внуково, який знаходиться у Московській області.