Контракти.ua

407  —  27.09.22
Невдачі на фронті та мобілізація знижують патріотизм росіян, - британська розвідка
Невдачі на фронті та мобілізація знижують патріотизм росіян, - британська розвідка

Путін має намір оголосити про приєднання захоплених територій України. Проте військові невдачі та оголошена мобілізація знижують патріотичну підтримку війни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter .

Як зазначається у зведенні, Путін має виступити перед обома палатами російського парламенту у п'ятницю, 30 вересня.

"Існує реальна можливість того, що Путін використовує своє звернення, щоб офіційно оголосити про приєднання окупованих регіонів України до Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

У Міноборони Британії нагадують, що так звані "референдуми", які зараз проводяться на цих територіях, мають завершитися 27 вересня. При цьому російські лідери сподіваються, що будь-яке оголошення про приєднання буде сприйнято як виправдання "спеціальної військової операції" та зміцнить патріотичну підтримку конфлікту.

"Це прагнення, ймовірно, буде підірвано зростаючою внутрішньою поінформованістю про нещодавні невдачі Росії на полі бою і значним занепокоєнням з приводу часткової мобілізації, оголошеної минулого тижня", - йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

Статьи по теме
Із Карабаху до України: куди Росія перекине свої
Із Карабаху до України: куди Росія перекине свої "миротворчі" сили

Виведення російських "миротворців" з території Нагірного Карабаху викликало питання про їхнє можливе переміщення до зони бойових дій в Україні. Хоча ці підрозділи не матимуть вирішального значення, вони можуть підвищити тиск на певних напрямках фронту.
вчера, 19:27 — 194

Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян
Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян

Переважна більшість українців (68%) вважають, що Україна зберігає власний суверенітет та здатна ухвалювати власні рішення.
вчера, 13:17 — 164

Розвідка назвала втрати росіян після удару по аеродрому у Джанкої
Розвідка назвала втрати росіян після удару по аеродрому у Джанкої

Внаслідок удару по військовому аеродрому у Джанкої було знищено або критично пошкоджено низку засобів протиповітряної оборони росіян. Також вражено пункт управління ППО.
вчера, 08:44 — 177