Контракти.ua

1521  —  27.09.22
Росіян не зупинять іржаві автомати: мобілізованим окупантам можуть дати зброю зразка 1891 року – експерт
Росіян не зупинять іржаві автомати: мобілізованим окупантам можуть дати зброю зразка 1891 року – експерт

За його словами, окупанти дійсно дістають із запасів іржаві автомати Калашникова і форму зразка Першої чеченської війни.

Погане матеріально-технічне забезпечення армії РФ не зупинить путінський режим і його агресивні плани. Пише ТСН. 

Про це заявив головред Defense Express Олег Катков в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Погане забезпечення спричинило звільнення під час цієї ж мобілізації людини в Міноборони РФ, яка відповідала за матеріальне забезпечення. Коли людину такого рангу знімають за два дні після початку, то це багато про що говорить",  — зазначив Катков.

За його словами, окупанти дійсно дістають із запасів іржаві автомати Калашникова, форму зразка Першої чеченської війни.

"Це триватиме. Але не треба вважати, що це може спинити (росіян. – Ред.). У них закінчаться іржаві автомати, візьмуть іржаві СКС (радянський самозарядний карабін Симонова, який виробляли до початку 1950-х років). Закінчаться СКС, візьмуть ППШ (пістолет-кулемет зразка 1941 року системи Шпагіна), закінчаться ППШ – візьмуть "мосінки" (військова гвинтівка Мосіна зразка 1891 року, так звана "трьохлінійка", яку використовували ще військові сили Російської імперії).

Теж саме з формою: закінчиться форма Першої чеченської – дійдуть до форми Першої світової. Тут немає межі, на якій Росія може спинитися", — переконаний головред Defense Express.

Раніше новомобілізовані окупанти викладали до Мережі фото іржавих автоматів, яке їм роздало командування.

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що росіяни для мобілізованих з ОРДЛО дійсно знімали зі зберігання застарілі гвинтівки Мосіна.