Контракти.ua

807  —  23.09.22
Жодна країна у світі поки не може судити Путіна за злочини в Україні, - МЗС
Жодна країна у світі поки не може судити Путіна за злочини в Україні, - МЗС

Поки жодна країна у світі не може почати судовий процес над російським диктатором Володимиром Путіним. У світі наразі немає механізмів, щоб судити міжнародних злочинців з Росії.

Про це заявив посол з особливих доручень МЗС, агент України в Міжнародному суді ООН Антон Кориневич, повідомляє РБК-Україна з посилання на Укрінформ.

Він зазначив, що російські злочинці з керівництва країни повинні понести відповідальність за збройну агресію проти України. Проте поки можливості для цього немає.

"В національних судах не тільки України, а й інших держав як мінімум три особи не можуть бути притягнуті до відповідальності через те, що вони мають функціональний імунітет. Це - глава держави, глава уряду, глава МЗС", - сказав Кориневич.

Представник МЗС пояснив, що Міжнародний кримінальний суд не може поки працювати з злочинами агресії проти України. Для цього потрібно зробити декілька юридичних кроків.

Зокрема, Україна та Росія повинні ратифікувати Римський статут та Кампальські поправки щодо злочину агресії, що малоймовірно.

"Другий варіант - це Радбез ООН встановлює існування факту агресії проти України з боку РФ та передає справу на розсуд Міжнародного кримінального суду. І в першому, і в другому випадку шансів нуль", - додав посол.

Статьи по теме
У Путіна підтвердили, що виводять
У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабаху

Нагадаємо, що "миротворчий" контингент було тимчасово розміщено за підсумками угоди 2020 року між лідерами Азербайджану, РФ та Вірменії.
вчера, 17:17 — 352

Байден опинився по один бік із Путіним: Bloomberg про помилкові кроки Білого дому
Байден опинився по один бік із Путіним: Bloomberg про помилкові кроки Білого дому

На Заході не можуть домовитися, наскільки сильну відсіч слід дати Росії.
вчера, 08:51 — 219

Гра Путіна в переговори та
Гра Путіна в переговори та "мирні" плани: чого домагається Кремль, використовуючи посередництво Китаю та Туреччини

Публічно Кремль начебто ніколи не відмовлявся від переговорів. Проте не з Україною, а зі США, й не про закінчення війни, а про переділ карти Європи. Тому заяви Москви про начебто готовність домовлятися – це великий блеф.
13.04 — 453