Контракти.ua

439  —  18.09.22
Єдиний реєстр зброї в Україні можуть запустити у жовтні
Єдиний реєстр зброї в Україні можуть запустити у жовтні

«Ця система – Реєстр - дає змогу у будь-який момент часу розуміти, де і яка зброя знаходиться, хто за неї відповідає тощо», - сказав він.

Бондаренко зазначив, що положення про Єдиний реєстр зброї знаходиться в публічному доступі, і усі бажаючі мають можливість ознайомитися із його функціями, метою та завданнями.

При цьому він зауважив, що роботу у цьому напрямку МВС розпочало вже кілька років тому, і за власною ініціативою - в рамках галузевої програми інформатизації.

«Наразі ми перейшли вже до активної фази процесу реформування практичної сторони та законодавчого врегулювання цієї сфери і, відповідно, створення сучасної сервісної моделі контролю за обігом зброї в країні», - уточнив Бондаренко.

Як повідомлялося, 17 лютого під час першої національної конференції з питань запобігання та боротьби з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин в усіх його проявах, яка проходила у рамках спільного проєкту ОБСЄ та МВС 15–16 лютого у Києві, Міністерство внутрішніх справ презентувало Єдиний реєстр зброї.

18 лютого у МВС поінформували, що у Єдиному реєстрі зброї громадяни матимуть власні е-кабінети.