Контракти.ua

956  —  14.09.22
«Родіна в апасностє», а воювати немає кому. Про складнощі російської мобілізації, якої не буде
«Родіна в апасностє», а воювати немає кому. Про складнощі російської мобілізації, якої не буде

Віктор Кевлюк: Пенсіонінформбюро читало ранкові газети і ознайомилося з мобілізаційним трешем на московщині. Чим, власно, і ділиться з охочими. Посиденьки у хатинці на Охотному ряду, в котрій туляться імітатори парламентаризму расєї, пройшли дуже цікаво. Головна думка – ситуація на Харківщині після нашого удару оцінена, як «жахлива ситуація на передовій в Україні».

Через це озвучені наступні думки:

- оголосити повну мобілізацію;

- «спеціальну військову операцію» можна закінчити в будь-який момент, але війна може закінчитися тільки перемогою або поразкою;

- «ми не маємо права програти цю війну»;

- «соціальна мобілізація» (ось тут прям нове слово в теорії мобілізації, тобто пересічні росіяни мають більше звертати увагу на війну в Україні);

- росія продовжить боротьбу в геополітичній «сутичці» із Заходом;

- занесено на розгляд законопроект про спрощену доставку повісток (тут – офігєнна, ми вважаємо: російським військовим комісаріатам буде дозволено відправляти призовні повідомлення поштою, а не пред'являти їх особисто, що зобов'яже чоловіків, які навіть не отримали повідомлення поштою, все одно з'являтися в місцевий призовний пункт. Законопроект приймуть, жодних сумнівів).

Цей треш є вірним індикатором розгубленості російської правлячої верхівки щодо пошуку шляхів виходу з кризи, при цьому згадана верхівка вже позбулася ілюзії «все іде по плану», роздивилася перспективу гучної поразки і свою за це відповідальність, при чому не лише російську кримінальну, але вперто рухає паровоз «росія» по рейках в напрямку станції «військова перемога другої армії світу у геополітичній сутичці із Заходом» прямісінько до зруйнованого ЗС України мосту через річку Здоровий Глузд.

Тріскучу поразку на Слобожанщині кремль безумовно намагатиметься використати для розкручування маховика «родіна в апасностє», накручування занепокоєння та патріотизму серед росіян, щоб спонукати їх активніше брати участь у війні. У колоді цих шахраїв від комплектування залишилися три карти – обман, примус та грошова винагорода.

Поява цього законопроекту говорить про дуже важливу річ – бункерний дід НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ оголошувати мобілізацію та змінювати формат «операція» на формат «війна».

Широка компанія по заманюванню до пекла так званих «добровольців» привідкрила ще пару цікавих моментів:

- система комплектування ЗС РФ не здатна забезпечити широкомасштабного призову;

- в країні немає достатньої кількості екіпірування, і не лише останнього покоління, для знову призваних бійців;

- наявна навчально-матеріальна база не має належної перепускної здатності для оперативного навчання великої кількості підрозділів, зокрема бракує інструкторів;

- запоребрикова промисловість ледь дихає та не спроможна не лише продукувати новітні зразки бойової техніки, але й відновлювати озброєння попередніх поколінь, наростають проблеми у виробництві боєприпасів;

- вирішення цих проблем може зайняти від декількох місяців до року;

- комунікації між росЗМІ та суспільством погіршуються, блогосфера висловлює відкрите невдоволення висвітленням подій на фронті.

Водночас, широку підтримку серед мешканців боліт має ракетно-терористична компанія проти критичної інфраструктури України, насамперед – інфраструктури життєзабезпечення.

Радіти нам зарано, ще не перемогли, але рухаємось у вірному напрямку енергійним кроком.

Автор: Віктор Кевлюк, військовий експерт

Статьи по теме
«Убить нельзя использовать». Башни Кремля и Пригожин
«Убить нельзя использовать». Башни Кремля и Пригожин

Игорь Тышкевич: Я уже не раз писал о том, что активность Евгения Пригожина была попыткой стать частью так называемых «Башен Кремля», либо даже (в перспективе) создать свою. Именно поэтому он атаковал руководство МО РФ, демонстрируя неспособность решения задач силами «армии» и последовательно называл «армией» свою структуру.
24.08.23 — 567

Що спільного між Нігером та білоруськими вертольотами над Польщею?
Що спільного між Нігером та білоруськими вертольотами над Польщею?

Вадим Денисенко: Вже зараз росіяни будуть пробувати робити дві нові точки напруги в світі: одна на польсько-білоруському кордоні, інша в Нігері. Обидва конфлікти мають на меті одну річ: відволікти захід від України, зменшити постачання зброї і спробувати змусити Захід сідати за стіл переговорів.
02.08.23 — 449

Гра в «солом'яного бичка»: яка перемога над Росією потрібна Америці
Гра в «солом'яного бичка»: яка перемога над Росією потрібна Америці

Максим Розумний: Є кілька міфів про наші відносини зі стратегічним союзником (США), які сьогодні домінують у публічному дискурсі. Перший: американці бояться перемоги України над Росією. Другий: ще більше американці бояться того, що Росія «розвалиться». Третій: американці штовхають наше керівництво до того, щоб завершити війну якомога швидше. Насправді, американцям не потрібна перемога України у тому сенсі, як ми її розуміємо (повне звільнення окупованих територій).
10.07.23 — 795